Valget i USA og Trump

Melania Trump forsvarer Donalds «Pussy»-kommentarer: - Ble oppmuntret til gutteprat

Sier hun ble overrasket da hun så skandalevideoen.

KONA TIL TRUMP: I et intervju med CNNs Anderson Cooper forklarer Melania Trump at hun ble overrasket over sin manns språkbruk i videoen som nylig ble lekket. Videre sier hun at TV-verten som holdt Trump med selskap oppmuntret ham til å si skitne og dumme ting. Video:CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den republikanske presidentkandidaten Donald J. Trump har høstet kritikk for sitt kvinnesyn den siste tiden.

Dette etter at hans samtale med TV-verten Billy Bush ble kjent verden over. Der sa republikaneren at rike og kjente amerikanske menn kan gjøre som de vil med kvinner.

- Klå henne i skrittet. Du kan gjøre hva som helst, uttalte Trump i videoen publisert av Washington Post tidligere denne måneden.

- Representerer ikke min mann

Videoen har blitt etterfulgt av en serie anklager mot Trumps person.

Presidentkandidaten har også blitt hardt kritisert av nåværende førstedame Michelle Obama.

- En presidentkandidat i USA som skryter av å seksuelt antaste kvinner. Jeg klarer ikke slutte å tenke på det. Det har rystet meg langt inn i sjela på en måte jeg aldri hadde sett for meg, sa hun forrige uke.

Nå snakker hans egen kone ut om klippet. I et intervju med CNN sier Melania Trump at hun ble overrasket da hun så klippet.

Den forhenværende modellen sier at hun ikke har hørt Trump bruke slikt språk før.

- Ordene han brukte var støtende og uakseptable. Dette er ikke slik min mann er. Jeg håper at det amerikanske folket godtar hans unnskyldning, sier Melania Trump i intervjuet.

- Gutteprat

Hun omtaler samtalen som et eksempel på gutteprat, der den ene egger opp den andre.

- Det var gutteprat, og det virket som at han ble oppmuntret av tv-verten til å si stygge ting, sier Melania Trump.

I videoklippet ser du først ikke de to samtalepartnerne. Melania Trump er i tvil om hvorvidt de to, hennes ektemann og Billy Bush, visste at de ble tatt opptak av.

Videre fortalte hun om hverdagen med Donald Trump. Ifølge Melania Trump er presidentkandidaten ufiltrert, men velmenende.

Hun sier at hun ofte tuller med at det hun omtaler som sin manns gutteaktige oppførsel.

- Jeg pleier å si at han er en forvokst guttunge,sa hun, før hun la til:

- Noen ganger sier jeg at jeg har to guttunger hjemme. Min unge sønn og mannen min.

Reagerer på pressen

I intervjuet tar hun også opp omtalen av Donald Trump i en rekke amerikanske medier.

Særlig reagerer Melania Trump på reportasjen til Peoples Magazine der skribent Natasha Stoynoff skriver at hun ble antastet av den republikanske presidentkandidaten.

Eiendomsmogulen selv har svært krass mot beskyldningene til hun og de andre kvinnene som har gått ut i etterkant av at videoen ble kjent.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Han mener at den amerikanske pressen er ute etter å ta ham, og på den måten hindre hans ferd til Det hvite hus.

Særlig trakk han fram New York Times - avisa der flere av hans anklagere har stått fram i.

- New York Times og Clinton-maskinen har koordinert et angrep mot meg. At disse avsløringene kommer på samme tidspunkt som nye Wikileaks-lekkasjer kommer, er ikke tilfeldig, sa Donald Trump under en tale i West Palm Beach.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer