Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Melbourne: Sjåfør siktet for 18 drapsforsøk

Politiet: Ikke terror - rus og psykiske lidelser.

IKKE TERROR: 32-åringen som kjørte inn i en folkemengde i Flinders Street i Melbourne torsdag er siktet for 18 drapsforsøk. Foto: NINE NETWORK/Reuters TV/NTB Scanpix.
IKKE TERROR: 32-åringen som kjørte inn i en folkemengde i Flinders Street i Melbourne torsdag er siktet for 18 drapsforsøk. Foto: NINE NETWORK/Reuters TV/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen som sto bak påkjørselen i Melbourne torsdag, er siktet for drapsforsøk på 18 mennesker, opplyser politiet i Australia.

Mannen, som er australsk statsborger av afghansk opprinnelse, ble framstilt for retten lørdag. Han framsatte ikke noe ønske om å betale kausjon, og skal framstilles for retten igjen onsdag.

Da den siktede så moren sin i rettssalen lørdag, skal han ha gjemt hodet i hendene, melder den australske TV-kanalen ABC. Han er også siktet for å ha satt andres liv i fare.

- Ikke terror

Politiet sier de ikke har funnet noe som knytter mannen til noen terrorgruppe, men at han har kommet med en rekke uttalelser om Allah og dårlig behandling av muslimer.

32-åringen er en kjenning av politiet etter en voldsepisode i 2010, og politiet har tidligere opplyst om psykiske lidelser og rusproblemer.

Fungerende sjef for politiet i delstaten Victoria, Shane Patton, sier de ikke har noen bevis for at angrepet kan betegnes som terror eller at det ble utført med overlegg.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!