Melchior fikk ikke fly

Michael Melchior ble nektet å fly med Delta Air Lines i USA. Flyselskapet mente at Israels viseutenriksminister var en sikkerhetsrisiko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den amerikanske storavisa USA Today som melder om hvordan Melchior ble behandlet da han skulle på offisiell reise fra Cincinnati i USA til Toronto i Canada.

I Norge er rabbineren Melchior best kjent som leder av Det Mosaiske Trossamfunn i Oslo. Han ble medlem av Ariel Sharons regjering i februar i fjor.

Melchior var i følge med offisielle representanter for myndighetene da episoden skjedde. Han var allerede ombord i flyet, men sier til israelsk radio at han ventet i over en time på at flyet skulle ta av uten at noe skjedde.

Til slutt evakuerte piloten flyet etter å ha sagt at det fantes en sikkerhetsrisiko.

Da Melchior hadde forlatt flyet, fikk han beskjed om at han ikke fikk komme ombord i flyet igjen.

- Sikkerhetsvaktene og selskapet la press på ham, og det var forhandlinger. Men piloten er sjef ombord i sitt eget fly og har rett til å ta en slik avgjørelse, og han gjorde det til tross for presset fra selskapet og vaktene, sier Melchior til Israel Radio.

Melchior måtte i stedet ta et annet fly fra samme selskap.

Nå er han tilbake i Israel. Den israelske ambassaden har tatt opp episoden med amerikanske myndigheter.

Det er tredje gang at en representant for Israel har har blitt bedt om å forlate et fly. Generalkonsul Alon Pinkas i New York og en av livvaktene til utenriksminister Shimon Peres har begge blitt satt på bakken av sikkerhetsgrunner.

MELCHIOR</B> har vært leder av Det mosaiske trossamfunn i Oslo.