- Meld deg!

GJØVIK (Dagbladet): RBK-supporteren Robert Dyrnes (27) ble funnet livløs i veibanen i Asker natt til torsdag. Den uidentifiserte drosjesjåføren som er etterlyst i saken, har fremdeles ikke meldt seg. Roberts mor, Peggy Dyrnes (48), ber nå innstendig om at taxisjåføren melder seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Dyrnes ligger fremdeles i respirator på Ullevål sykehus med kraniebrudd og knusningsskader i hjernen, etter at han ble utsatt for stump vold mot hodet en gang mellom klokka 03.35 og 04.20 natt til torsdag.

En drosjesjåfør kjørte etter all sannsynlighet Dyrnes fra Konows gate i Oslo, mot hjemstedet på Vettre i Asker. Dyrnes hadde vært på puben Queens på Grønland i Oslo, og sett Rosenborg-kampen på storskjerm. Han delte taxi med en kvinnelig venn, og da hun gikk av i Konows gate, skal Dyrnes ha tatt taxien videre. Det kan ha vært så mye som 600 drosjer i Oslo, den aktuelle kvelden. Politiet har derfor ikke lyktes i å spore opp drosjesjåføren som trolig har asiatisk utseende og er mellom 30 og 40 år.

Lidenskapelig

Klokka 04.20 blir Dyrnes funnet i veibanen på påkjøringsrampen til E18 ved Holmen i Asker. Han var da fremdeles iført sitt Rosenborg-supporterutstyr. Nå ber moren gjerningsmannen og vitner om å melde seg.

- Jeg var ikke meg selv i tida etter at jeg fikk meldingen om det som hadde skjedd. Vi dro raskt til Ullevål, og satt hos Robert hele helga. Det var lenge usikkert om han ville overleve, men han har nå blitt noe bedre. Legene vil forsøke å minske medikamentmengden, og kanskje ta ham av respiratoren. Rehabiliteringstida vil bli lang, sier Peggy Dyrnes.

- Ingen vet omfanget av skadene hans, og hvilke konsekvenser skadene vil få for framtida.

Tenke to ganger

- Familie og pårørende er veldig sjokkert. Det er ikke tillatt at noe slikt skjer. Hvordan kan de gå rundt med dette på samvittigheten? Robert kunne like gjerne vært død som levende, sier hun.

- Drosjesjåføren må vite noe. Jeg synes det er merkelig at han ikke har tatt kontakt med politiet. Meld deg, er den klare meldingen fra moren.

Drosjen var en mørk personbil, trolig noe mindre enn en Mercedes.