Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Meld deg!

GRIMSTAD (Dagbladet): Politiet har sikret seg barnemorderens DNA-profil. Nå henvender Ada Sofie Austegard (36), mamma til drapsofferet Stine Sofie (8), seg direkte til gjerningsmannen med denne oppfordringen: - Meld deg!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som de pårørende øyner et lite håp om løsning, ber hun alle om å hjelpe politiet med å avsløre datterens drapsmann.

Vond tid

Sammen med sin ektemann Hans Christian Brekke (45) har hun fulgt utviklingen i politietterforskningen mens forventningene har svingt mellom forsiktig optimisme og håpløshet. Ventetida har i perioder vært både vond og vanskelig.

I går offentliggjorde politiet at de sitter på morderens DNA. Beviset vil holde til domfellelse dersom politiet lykkes i å finne mannen som har en genkode som passer til den fullverdige DNA-profilen.

De nærmeste pårørende ble informert på forhånd om at nyheten ville bli sluppet.

Spent

Ada Sofie Austegard uttrykker en viss forventning og et håp om at politiet nå kan løse drapsgåten.

- Men jeg gruer meg til å få et ansikt å forholde meg til. Det vil bli en sterk påkjenning å få vite hva slags menneske som har vært i stand til å begå slike ugjerninger mot min datter og hennes venninne, sier Ada Sofie.

Vil ha svar

Hun legger ikke skjul på at hun trolig vil oppleve en oppklaring med blandede følelser.

- Forhåpentligvis vil vi få svar på noen spørsmål om hva som virkelig skjedde med jentene, sier hun.

- På denne bakgrunn vil jeg oppfordre alle om å bistå og hjelpe politiet. Etterforskerne har gjentatte ganger sagt at selv den minste opplysning kan være den lille brikken som gjør at saken løses. Derfor er det så viktig at alle tenker gjennom om de kan sitte inne med opplysninger som etterforskerne burde få greie på. Vi må dra lasset sammen, sier Ada Sofie Austegard.

STERK APPELL: Moren til den åtte år gamle Stine Sofie, Ada Sofie Austegard (36), henvender seg direkte til drapsmannen og ber ham melde seg.