<div><br></div><div>Trond Mellingsæter i Danske Bank spår tosifret boligprisvekst i Oslo i 2017.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto:    Eivind Yggeseth&nbsp;</span></div>

Trond Mellingsæter i Danske Bank spår tosifret boligprisvekst i Oslo i 2017. Foto: Eivind Yggeseth 
Vis mer

Melder Blå Swix-føre for norsk økonomi

Trond Mellingsæter i Danske Bank spår et sterkt 2017.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Selv om veksten er litt under trend, venter vi et solid år for norsk økonomi. Det blir rett og slett Blå Swix-føre over store deler av landet. Likevel blir det fortsatt kladder på Vestlandet. I boligmarkedet er det mulighet for «is i rubben» som vil dempe farten noe, sier Trond Mellingsæter, norgessjef i Danske Bank, til Finansavisen.

Nye oppgaver

Skiuttrykkene haglet fra den ferske sjefen for bedriftsmarkedet. For i går ble det klart at han overtar som sjef for forretningsvirksomhet, i tillegg til rollen som landssjef. Og han har allerede gjort seg en del tanker om bedriftsmarkedet i Norge for året som kommer.

- Folk flest i Norge har det bra, og økonomien er sterk. Vi venter en BNP-vekst i fastlandsøkonomien på 1,8 prosent neste år. Arbeidsledigheten ventes være stabil på dagens nivå på 2.8 prosent, og vil kanskje falle litt mot slutten av året, ifølge våre prognoser, sier Mellingsæter til Finansavisen.

Optimist

For Mellingsæter er optimist for det meste av landet. Men ikke overalt.

- Det er for tidlig å slippe jubelen løs i oljeindustrien, men oppgangen fra 47 til 55 dollar fatet har begrenset nedsiden og redusert risikoen for negative overraskelser. Likevel vil det fortsatt være kladdeføre på Vestlandet, forteller Mellingsæter til Finansavisen.

Fragmentert boligmarked

Mellingsæter mener vi ikke kan snakke om et ett boligmarked i Norge, men om flere lokale markeder. Ifølge Finansavisen venter Danske Bank en boligoppgang på syv prosent på landsbasis i 2017.

- Det bygges rekordmange boliger i rundt om i landet neste år. Det vil øke tilbudssiden betydelig og vil dempe farten i boligmarkedet. Unntaket er Oslo, der det ser ut som underskuddet fortsatt er for stort. Vi tror på en tosifret vekst her også neste år, avslutter Mellingsæter.

Andre økonominyheter:
2017: Så mye kan boligprisene stige i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger
20 boligeksperter spår solide prishopp i 2017