Melder om skader etter påståtte kjemiske angrep

Leger sier sivile har blitt angrepet av kjemiske våpen i Syria.

KAMPER: Dette bildet er tatt etter harde kamper nær Sayeda Zainab i Damascus. Foto: REUTERS/ Alaa Al-Marjani/NTBScanpix
KAMPER: Dette bildet er tatt etter harde kamper nær Sayeda Zainab i Damascus. Foto: REUTERS/ Alaa Al-Marjani/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uken meldte franske journalister om kjemiske angrep mot sivile i Syria, skriver Le Monde.

Den franske avisen publiserte denne uken en artikkel om påståtte kjemiske angrep fra den syriske hæren. Avisen mener å kunne bevise at disse er brukt mot sivile.

Leger bekrefter Forbundet av syriske medisinske hjelpeorganisasjoner (UOSSM) sier nå at de har fått inn pasienter med skader som vitner som kjemiske angrep.

- Vi har flere titalls folk som er såret i det som virker som kjemiske angrep, særlig sivile, sier Tawfik Chamaa, ifølge NTB.

Ifølge gruppen var 97 prosent av ofrene sivile, melder AFP.

Aktivistgruppen SOHR har satt opp en liste med 34 mistenkte kjemiske angrep.

Chamaa sier de kjemiske angrepene først og fremst ser ut til å være utført fra jagerfly, helikoptre og med mellom- og langdistanseraketter. Han sier også at det er regimet til president Bashar al-Assad som har kjemiske våpen, ikke opprørerne.

I juli 2012 innrømmet den syriske regjeringen at de er i besittelse av kjemiske våpen, skriver BBC.

Harde kamper Den over to år lange syriske borgerkrigen har splittet Libanon. Landets sunnimuslimer støtter Syrias opprøre, mens den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen støtter Assad-regimet.

Den syriske borgerkrigen, og spesielt offensiven mot Qusair, har allerede utløst voldelige sammenstøt mellom sunnimuslimer og sjiamuslimer i havnebyen Tripoli i Libanon.

I februar 2013 anslo FNs høykommissær for menneskerettigheter at over 70 000 mennesker var blitt drept siden opprøret startet, skriver snl.