Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Melder om svært glatte veier i hele Sør-Norge: - Kjør forsiktig!

- Første dag med såpeglatte veier.

GLATT: Her på E18 i Asker inn mot Oslo har det i morgentimene blitt meldt om svært glatte veier i morgentimene. To biler var også involvert i en ulykke rundt klokka 07.00 i dag tidlig. Bildet viser strekningen like etter klokka 8 i morgentimene i dag. Foto: Statens vegvesen webkamera
GLATT: Her på E18 i Asker inn mot Oslo har det i morgentimene blitt meldt om svært glatte veier i morgentimene. To biler var også involvert i en ulykke rundt klokka 07.00 i dag tidlig. Bildet viser strekningen like etter klokka 8 i morgentimene i dag. Foto: Statens vegvesen webkamera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange politidistrikt i Sør-Norge har i morgentimene i dag advart om svært glatte veier i distriktene. Både Agder, Rogaland, Haugaland og Sunnhordland og Asker og Bærum politidistrikt har advart om de glatte veiene på Twitter i dag.

- Det stemmer. Vi har registrert at det er glatt flere steder rundt omkring, sier trafikkoperatør Mette Brunæs ved Statens vegvesens trafikksentral til Dagbladet.


Hun forteller at det på Østlandet nå er satt inn store mengder salte- og strøbiler på veiene for å håndtere glatta.

- Vi har biler ute, men folk må kjøre forsiktig, sier hun.

Ulykke på E18 Brunæs sitter med en stort oversikt over Østlandet, og melder om glatte forhold flere steder.


- Vi har fått inn meldinger om dårlig føre på E18 i Asker og Bærum og på E16, samt en del småveier på Romerike, sier hun.

Det vi har fått inn nå er E18 og E16 i Asker og Bærum og en del på Romerike. På E18 inn mot Oslo ved Askerbrua var to biler involvert i en ulykke rundt klokka 07.00 i dag tidlig.


- To biler var involvert, og to personer ble kjørt legevakta for sjekk, det var ingen alvorlige skader, sier operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt Per-Ivar Iversen til Dagbladet.

Første dag med ordentlig glatte Iversen forteller at saltebiler også er ute i distriktet og jobber.

- Det er nok første dag vi har det er så glatt i distriktet. I dag er det veldig glatt, og akkurat den dagen kommer kanskje like overraskende hvert år, sier han.

- Vi oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene og ta det pent. Vent gjerne til litt utover dagen til saltbilene har tatt seg en runde. Det er en del kilometer med vei som skal dekkes, sier han.

Brunæs ved veitrafikksentralen forteller at det har vært flere glatte dager på Østlandet, men at minusgradene kom snikende på i natt.

- Nå har vi fått minusgrader i løpet av natta og morgentimene, og da blir det glatt, sier hun.

- Oppklarning ga frost. Våt snø fryser til holke. Strøsand er påkrevd, skriver metereologene fra Meteorologisk institutt på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling