Melder seg ut i protest

Tidligere stortingsrepresentant Åge Starheim mener Frp lukker øynene for ulovligheter.

FRP-VETERAN: Åge Starheim (t.v.) satt på Stortinget i åtte år for Fremskrittspartiet og ble æresmedlem i partiet i 2013. Her står han sammen med Ingrid Heggø og Gunvald Ludvigsen og tar imot kong Harald under åpningen av Stortinget i 2005. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
FRP-VETERAN: Åge Starheim (t.v.) satt på Stortinget i åtte år for Fremskrittspartiet og ble æresmedlem i partiet i 2013. Her står han sammen med Ingrid Heggø og Gunvald Ludvigsen og tar imot kong Harald under åpningen av Stortinget i 2005. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han har sittet åtte år på Stortinget for Fremskrittspartiet, men i går meldte han seg ut av partiet i protest. Årsaken er det han omtaler som løgner, snusk og fanteri i hjemfylket Sogn og Fjordane.

«Eg kan heller ikkje vere medlem i eit parti som let att augene for ulovlege handlingar berre fordi desse er utført av eigne sentrale medlemmar», skriver Åge Starheim (68) i utmeldingsbrevet.

Årsaken til Starheims kraftsalve er Dagbladets avsløring økonomisk rot i fylkespartiet de tre siste årene. I en revisjonsrapport fra Deloitte går det fram at:

• Regnskapene har ikke vært revidert siden 2011.• Reiseutgifter er refundert uten reiseregning og kvitteringer.• Fylkesleder Frank Willy Djuvik har selv tatt i mot fakturaer, gjennomført betalinger og stått for bokføring. • Det har ikke vært noen kontroll med utbetalingene.• Store deler av reisebudsjettet og andre utlegg har gått tilbake til fylkesleder Djuvik.• Reisekostnader er ført som utgifter til revisjon (som ikke ble gjennomført).• Det ble kjøpt inn en valgkamptilhenger uten faktura.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer