Ingen skadd: Magnus Strande, politiets innsatsleder på stedet, opplyser til dagbladet klokka 12 at situasjonen er avklart og at ingen personer er skadd. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
Ingen skadd: Magnus Strande, politiets innsatsleder på stedet, opplyser til dagbladet klokka 12 at situasjonen er avklart og at ingen personer er skadd. Foto: Øystein Andersen / DagbladetVis mer

Melding om eksplosjon på sykehus­område i Oslo

Full utrykning til Folkehelseinstituttet etter hendelse med trykkoker.

Nødetatene har rykket ut til melding om en eksplosjon inne i en bygning på området til Lovisenberg sykehus, ifølge Oslo politidistrikt.

Ifølge NTB har den kraftige eksplosjonen skjedd i Folkehelseinstituttets bygg inne på sykehusområdet.

Magnus Strande, politiets innsatsleder på stedet, opplyser til dagbladet klokka 12 at situasjonen er avklart og at ingen personer er skadd.

Ifølge et vitne er det flere ambulanser og politibiler, røykdykkere og en brannbil på stedet.

- Politiet fikk melding via AMK klokka 11.18. Det har vært en eksplosjon i en bygning inne på sykehusområdet. Eksplosjonen har ikke vært inne på selve sykehuset eller boliger knyttet til sykehuset, opplyser politiets operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet.

Situasjonen er uoversiktlig, og politiet visste ved 11.30-tiden ikke om personer er kommet til skade.

Klokka 11.45 opplyser Arvid Nordstrand ved 110-sentralen i Oslo at det ikke er meldt om noen skadde i forbindelse med hendelsen.

- Det er ingen dramatikk. Det er en trykkoker som har «puffet», og det er snakk om damp som har kommet ut. Det er ingen brann på stedet, sier Nordstrand til Dagbladet.