Melding om flystyrt trolig en misforståelse

Redningsmannskaper sendt til Nittedal, men helikopter og militærfly fant ingenting fra lufta. Ingen fly er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk klokka 11.53 i dag melding om en mulig flystyrt i et skogsområde i Nittedal og varslet Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).

Klokka 12.30 tydet mye på at et bekymret øyenvitne feiltolket situasjonen.

- Det er høyst sannsynlig snakk om en feilobservasjon, sier redningsleder Erik Willasen ved hovedredningssentralen til Dagbladet.

Vitnet skal ikke ha sett flyet gå i bakken, men slo alarm da det passerte svært lavt over en åskam og forsvant.

- Vi har søkt på stedet med luftambulanse, uten å finne noe. Det er heller ingen fly som er savnet. Samtidig var det et Herkules-fly fra Forsvaret som fløy relativt lavt over området på omtrent samme tid som meldingen kom inn, sier redningslederen.

Romerike politidistrikt opplyste i 12.15-tida at besetningen på Hercules-flyet hadde blitt kalt opp, uten at mannskapet hadde sett noe fra lufta eller kunne bringe klarhet i observasjonen.

- Vi har så langt ikke funnet noe krasjsted, og vi har bare én melding på dette. Observasjonen ble gjort i et skogsområde ved Kjul i Nittedal. Vi har sendt flere biler og luftambulanse, så får vi se om vi finner noe eller ikke finner noe, sa operasjonsleder Per Martin Ødegård ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.