- Meldingen «ikke slett, lettere å ta han» handlet ikke om Øygard

Hevder venninne av den fornærmede jenta. En melding som politiet har rekonstruert, førte til et nytt avhør av henne.

 VITNE:  En av fornærmedes beste venninner har nettopp vitnet i ankesaken mot Rune Øygard i Eidsivating lagmannsrett. Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
VITNE: En av fornærmedes beste venninner har nettopp vitnet i ankesaken mot Rune Øygard i Eidsivating lagmannsrett. Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): En av fornærmedes beste venninner har nettopp vitnet i ankesaken mot Rune Øygard i Eidsivating lagmannsrett.

Jenta forteller at de hadde mye kontakt sommeren og høsten 2011. Det er denne perioden som er sentral i ankesaken.

I perioden fra 22.06.11 til 23.09.11 skal Øygard og 17-åringen kontaktet hverandre via 3684 sms-er, 603 anrop og 40 mms-er. Øygard ble anmeldt for overgrep 18. september 2011. Vitnet forklarer at hun fikk vite om overgrepssaken like etter anmeldelsen.

Nytt avhør 17. april i år var venninnen inne til et nytt avhør. Bakgrunnen for dette var at politiet klarte å gjenskape en sms hun sendte til den fornærmede jenta i juli 2011.

Meldingen hun sendte inneholder blant annet denne teksten:

«Visse ting jeg skulle ha sagt også! Men ikke slett meldinger du får fra ham og lagre samtalene, lettere å ta han da, for da har vi bevis:)»

- Jeg bestemte at vi måtte ta et nytt avhør da den sms-en dukket opp. Vi måtte finne ut hva dette var for noe, sier statsadvokat Thorbjørn Klundseter.

- Ikke Rune Øygard Venninnen har forklart at meldingen handlet om en annen gutt, ikke Øygard.

- Det var 41 meldinger mellom dere den dagen, hva var dere sendte så mye meldinger om?, spør Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Venninnen sier at handler om en annen gutt som skal ha sendt flere meldinger.

Jenta har i avhør forklart at hun trodde at meldingen handlet om Rune Øygard, men dette korrigerte hun noen timer senere.

Moren er sikker Deretter vitnet moren til venninnen i Eidsivating lagmannsrett i dag.

- Kan du med egne ord beskrive hva som skjedde i avhøret med datteren din, spør Mette Yvonne Larsen?

- Da den meldingen dukker opp, sier jeg at jeg vet hva dette handler om. Da forteller jeg det at jeg husker veldig godt at det handlet om den gutten, sier hun.

Dermed benekter både mor og datter at denne meldingen har noe med Øygard å gjøre.

Rettssaken pågår I går skrev Dagbladet om nye sms i saken, at jenta sov over sammen med Øygard 20 ganger på tre måneder og Kripos ikke fant noen toppløsbilder på de 120 bildene som er funnet på de ti mobilene som er relevante i saken.

I dag har Dagbladet skrevet om en av venninnene som ikke fikk snakke om kjæresten til fornærmede foran Øygard og om en av vennene som forteller om at jenta skjulte seg hver gang hun fikk sms.

Øygards forsvarer heter Mette Yvonne Larsen. Konstituert lagmann i saken er Ørnulf Røhnebæk. Jentas forsvarer heter Nina Braathen Hjortdal

Rettssaken pågår nå.

Dagbladet følger saken.