VOLDELIG: Deler av det tyrkiske forsvaret forsøkte å ta makten i landet fredag kveld. Foto: Ferhat Uludaglar/Depo Photos/ABACAPRESS.COM
VOLDELIG: Deler av det tyrkiske forsvaret forsøkte å ta makten i landet fredag kveld. Foto: Ferhat Uludaglar/Depo Photos/ABACAPRESS.COMVis mer

Meldinger om blodige angrep på soldater i Tyrkia: - Vi har drept fire, nå dreper vi den femte. Hund

Meldinger om lynsjing av soldater under kuppforsøket i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tyrkiske aviser skriver om voldelige angrep på kuppvennlige soldater under det forsøkte kuppet i Tyrkia som startet fredag kveld.

I en video som tilsynelatende er tatt på en av broene over Bosporos-stredet i Istanbul, kan man se en soldat som ligger på bakken dekket i blod.

– Vi har drept fire, nå dreper vi den femte. Hund!, sier personen som er bak kamera på tyrkisk.

Flere personer tråkker på den livløse kroppen i videoen, som er lagt ut på Twitter.

Minst 265 personer ble drept under kuppforsøket fredag kveld, flere i sammenstøt mellom kuppmakerne og demonstranter som hadde tatt til gatene for å vise sin støtte til president Recep Tayyip Erdogan.

En annen video viser en gruppe demonstranter som omringer en tanks. En av dem klatrer opp på toppen og sparker en soldat ned i luken.

Et annet sted skal en flokk demonstranter ha kuttet strupen på en soldat, ifølge den tyrkiske avisen Sozcu, som har tette bånd til militæret.

Nesten 3.000 militære er pågrepet for å ha tatt del i kuppforsøket. Aksjonen for å slå tilbake kuppet var fullført lørdag ettermiddag, ifølge myndighetene.

(NTB)

KUPPFORSØKET: Militære styrker prøvde å ta over makten i Tyrkia. President Erdogan sitter fortsatt med makten. Dette er en oversikt over hva som har skjedd i Tyrkia. Video: CNN/Reuters/Scanpix/Storyful/AP. Vis mer