Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyulykke i Pakistan

Meldinger om overlevende

Så langt skal to personer være funnet i live etter flyulykken i Pakistan.

OVERLEVDE FLYSTYRTEN: Sjefen for Bank of Punjab, Zafar Masud, skal Ifølge The Guardian være en av de som har overlevd flystyrten. Video: Twitter Vis mer

Borgermesteren i Karachi i Pakistan sa til nyhetsbyrået AP fredag ettermiddag at alle de 107 personene om bord i flyet som styrtet i byen fredag, omkom.

SKAL VÆRE LYDLOGG: Piloten på flyet fra Pakistan International Airlines (PIA), som styrtet utenfor Karachi fredag ettermiddag, meldte fra til kontrolltårnet om tekniske problemer kort tid før flyet styrtet fredag ettermiddag. Vis mer

Noen timer seinere kommer det motstredende beskjeder fra ulykkesstedet. Så langt skal det være funnet to personer som har overlevd styrten. Det skriver flere pakistanske aviser, og blant andre tv-kanalen Geo og The Guardian.

Det skal blant annet dreie seg om sjefen for Bank of Punjab, Zafar Masud. Ifølge The Guardian er han utenfor fare. Det samme skal gjelde den andre som så langt er bekreftet å være i live.

Ifølge Geo TV skal Masud ha snakket med mora si på telefon. Han skal ha kommet fra det med noen bruddskader. Sky News skriver at Masud satt på første rad.

Styrtet i boligområde

Flyet tok av fra Lahore og skulle lande i Karachi fredag formiddag. Det var da det styrtet i et boligstrøk i umiddelbar nærhet til flyplassen.

Piloten skal ha fått beskjed fra kontrolltårnet om at begge rullebaner var tilgjengelige, men piloten indikerte at han ønsket å endre innflyvningskurs, ifølge CNN.

- Det siste vi hørte fra piloten var at de hadde et eller annet teknisk problem. Det er en veldig tragisk ulykke, sier PIA-talsmann Abdullah H. Kahn, ifølge Sky News.

Flyet, som er av typen Airbus A-320, tilhører det statseide selskapet Pakistan International Airlines (PIA). En av de såkalte svarte boksene skal være funnet, melder flere pakistanske journalister.

Det betyr at det vil være mulig å finne ut nøyaktig hvorfor flyet styrtet.

Unntakstilstand

Et stort antall ambulanser og redningsmannskaper er på ulykkesstedet. Landets helseminister har erklært unntakstilstand på alle større sykehus i Karachi for å kunne ta imot skadde, skriver NTB.

Pakistans statsminister Imran Kahn skriver på Twitter at han er i «sjokk og sorg» over det som har skjedd.

- Mine bønner og kondolanser går til de omkomnes familie, skriver han.

Flystyrten kommer kun dager etter at landet gjenåpnet luftrommet, etter å ha holdt stengt som følge av coronakrisen, skriver BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!