Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meldt savnet i fem døgn - på Facebook for fem timer siden

11-åring etterlyst fra Majorstua - sist sett i matbutikk fredag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): I kveld har Oslo-politiet gått ut med bilde og identiteten til en 11 år gammel gutt, som ble meldt savnet for fem døgn siden da han ikke var kommet hjem fra skolen til barnevernsinstitusjonen der han bor.
Politiet har gått ut med savnetmelding både her i landet og utenlands.
Dagbladet vet at omsorgspersoner rundt gutten frykter at han kan være bortført eller holdes skjult mot sin vilje.

- Vi har sett at han har vært i aktivitet på Facebook for fem timer siden, ved 15.30-tiden i dag, sier politietterforsker Jørgen Knut Syversen i savnetgruppen ved Oslo politikammer.

Gutten var ikke funnet ved 22.30-tiden, opplyser vaktleder Bent Toverud vd kriminalvakta til Dagbladet.

Politiet fortalte i ettermiddag at den savnede gutten sist var sett på Centra Mat på Majorstua ved 15.30-tiden siste fredag.

Konflikt om omsorgGuttens mor bor i Norge, og Syversen bekrefter på Dagbladets direktespørsmål at det har vært en konflikt om omsorgen for gutten.

Politiet henviser til barneverntjenesten i St. Hanshaugen bydel .

- Både politiet og pressen bør vite at vi ikke uttaler oss om klienter. Men jeg kan bekrefte at gutten har en instusjonsplass som er bestilt av oss, sier helse- og velferdssjefen i bydelen, Sven Bue Berger,til Dagbladet.

- Ikke vanlig- Det er ikke vanlig at så unge personer er forsvunnet over så lang tid. Derfor vurderer vi også å gå ut med bilde av gutten. Pr. nå blir forsvinningen behandlet som en savnetsak, sa avdelingssjef Trond Skaarud i Oslo politidistrikt til NRK Østlandssendingen i ettermiddag.

Gutten, som bor på en barnevernsinstitusjon, ble meldt savnet ved 21.30-tiden fredag da han ennå ikke hadde kommet fra Majorstuen skole.

11-åringen, som er av nordafrikansk opprinnelse, ble sist sett klokka 15.30 fredag på Centra Mat i Colosseum Park på Majorstua. Da var han sammen med en kamerat.

Voksen for alderenSkolen der han går i 6. klasse, ligger i nabolaget.

Politiet har samarbeidet med skolen, barnevernsinstitusjonen og guttens nettverk, men har ennå ikke funnet ut hva som har skjedd.

Den savnede gutten ser voksen ut for alderen. Han har mørkt, krøllete hår og hadde på seg grønn, rutete jakke og lysebrune vintersko da han sist ble sett for fem døgn siden.

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!