Meldte fra om seksuell trakassering. Det kostet henne livet

Ble dynket i parafin og satt fyr på på skolen. Under to uker tidligere hadde hun klaget inn rektoren for seksuell trakassering.

PROTESTER: Tusenvis har engasjert seg etter at 19 år gamle Nasrat Jahan Rafi ble drept da hun anmeldte rektoren for seksuell trakassering. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix
PROTESTER: Tusenvis har engasjert seg etter at 19 år gamle Nasrat Jahan Rafi ble drept da hun anmeldte rektoren for seksuell trakassering. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

27. mars ble 19 år gamle Nusrat Jahan Rafi kalt inn på rektors kontor. Der hevdet hun at han tok på henne gjentatte ganger på en upassende måte, og at hun løp ut før det gikk for langt.

I motsetning til de fleste andre kvinner i Bangladesh, som holder slike hendelser for seg selv i frykt for å bli gjort til skamme av familien og av samfunnet, valgte hun å si ifra.

Det kostet henne livet.

Ble filmet av politiet

Samme dag som hendelsen skal ha funnet sted, gikk Rafi til den lokale politistasjonen og fortalte om sin opplevelse. Der ble hun filmet av politibetjenten mens hun satt i avhør.

I videoen kan man se at hun er tydelig ukomfortabel og forsøker å gjemme ansiktet i hendene, mens politimannen sier at klagen «ikke er en stor sak» og ber henne om å fjerne hendene fra ansiktet, skriver Dhaka Tribune.

Videoen lekket seinere ut i sosiale medier.

Presset til å trekke anklagen

Rafi var fra den lille byen Feni i Bangladesh, hadde en konservativ familie og gikk på en religiøs skole. Med denne bakgrunnen kan det å si fra om seksuell trakassering, komme med betydelige konsekvenser. Man risikerer å bli dømt av lokalsamfunnet, bli hetset og i noen tilfeller fysiske angrep, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer