Meldte ikke fra om dødsfallet på Aker sykehus

Først etter fire dager rapporterte Aker sykehus til politiet om dødsfallet til en 54 år gammel kvinne. -En åpenbar feil, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo etterforsker dødsfallet der en 54 år gammel firebarnsmor lørdag døde på sykehusets observasjonsavdeling mens to sykepleiere sov. Kvinnen ble liggende med kritisk hjertestans i 6-7 minutter uten å få hjelp.

Til tross for omstendighetene rundt dødsfallet, ble ikke dødsfallet straks rapportert til politiet. I slike saker er det vanlig at politiet raskt igangsetter en rettsmedisinsk obduksjon av den avdøde, skriver Dagsavisen.

- Vi mener sykehuset begikk en åpenbar feil ved selv å foreta obduksjon av den avdøde pasienten. Dødsfallet er av en slik art at det klart omfattes av sykehusets lovpålagte rapporteringsplikt. Obduksjonen skulle vært gjennomført av Rettsmedisinsk institutt, ikke av sykehusets egne leger, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Abrahamsen mener det er et problem at sykehusene altfor ofte bryter sin lovpålagte rapporteringsplikt i tilfeller der unaturlige dødsfall skulle vært etterforsket av politiet.

(NTB)