Sandslottene:

Meldte inn verdier for 100 millioner kroner i Dubai

Flere nordmenn melder fra om eiendommer de ikke har ført på selvangivelsen etter Dagblad-avsløringer.

LUKSUSLEILIGHETER: Dagbladet reiser til Dubai for å se etter leiligheter som nordmenn eier i skjul for norske skattemyndigheter. Reporter: Eiliv Frich Flydal. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere nordmenn har selv tatt kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn eiendommer i Dubai, etter at Dagbladet avslørte hvordan skatteparadiset i en årrekke er brukt til å investere og tjene penger i skjul.

- Vi har også fått inn frivillig rettingsaker om eiendom fra Dubai i 2019. Dubai er et land av interesse for Skatteetaten, så saker med med skjulte formuer og inntekter knyttet til Dubai undersøker vi nærmere, sier skattedirektør Hans Christian Holte til Dagbladet.

Frivillig retting er et tilbud til dem som melder inn formue og inntekt som skulle ha vært oppgitt til beskatning. De som får innvilget frivillig retting, må betale skatten de skylder med renter, men slipper straff, som tilleggsskatt og eventuell politianmeldelse.

100 millioner

- Totalt har nordmenn kommet til Skatteetaten med verdier for rundt 100 millioner kroner i Dubai de tre siste årene. Hovedsaklig er verdiene i eiendom, men det er også formuer på bankkontoer. Det er hovedsakelig skatteytere som befinner seg i østlandsområdet som har tatt kontakt, sier Holte, som har fulgt med på Dagbladets avsløringer den siste måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer