FEILMELDING: Slik så twitterkontoen til vedens eldste og største nyhetsbyrå ut. Meldingen fikk mange til å reagere.
FEILMELDING: Slik så twitterkontoen til vedens eldste og største nyhetsbyrå ut. Meldingen fikk mange til å reagere.Vis mer

Meldte om eksplosjoner i Det hvite hus, og at Obama var skadet

Verdens største nyhetsbyrå utsatt for hackere på Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Breaking: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured» lød twittermeldingen fra verdens største nyhetsbyrå, Associated Press (AP), klokka 19.07 norsk tid.

Oversatt til norsk: «Nyhetsbrudd: To eksplosjoner i Det hvite hus og Barack Obama er skadd»

Sjokkmelding Med Boston-terroren forrige uke og avsløringen om terrorplanlegging i Canada i går, var det nok mange som satte både morgen- og kveldskaffen i halsen da meldingen dukket opp på skjermer rundt om i verden.

AP har over 1,9 millioner følgere på mikrobloggnettstedet Twitter. Meldingene fra kontoen fungerer som nyhetsvarsler, og følges av de fleste redaksjonene verden over.

Nyhetsbyrået bekrefter at de ble hacket i en melding på sine egne nettsider.

- Hackere sendte ut en feilaktig tweet om et angrep på Det hvite hus, skriver de.

Kontoen er nå stengt, og de jobber med å rette opp feilen.

STUPTE: Slik så industriindeksen Dow Jones ut minutter etter meldingen. Den falt over 130 poeng. Faksimile: Google
STUPTE: Slik så industriindeksen Dow Jones ut minutter etter meldingen. Den falt over 130 poeng. Faksimile: Google Vis mer

Også pressekontakten for Det hvite hus, Jay Carney, tok seg tid til å presisere at presidenten har det bra, på tross av hva den ene Twitter-meldingen beskriver.

Børsen stupte Enkelte valgte å videreformidle meldingen. Det russiske nyhetsbyrået Russia Today (RT) var på saken etter tre minutter, og twitret «BREAKING: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured. via @AP DETAILS TO FOLLOW rt.com». Denne tweeten er nå slettet, og erstattet av nyheten om at twitter-kontoen til AP har blitt hacket.

Mer alvorlig er det at den amerikanske industriindeksen Dow Jones stupte i sekundene etter meldingen. Meldingen fikk Wall Street til å å miste mer enn ett hjerteslag, tyder grafene på.

Det eneste korrekte i hacker-meldingen fra AP er president Barack Obama VAR i det Hvite Hus da meldingen om eksplosjonen ble lagt ut klokka 19.07 norsk tid - 13.07 Washington D.C.-tid. Ifølge presidentens dagsplan, laget på hjemmesiden til Det hvite hus, har Obama et møte i Rose Garden der i huset fra klokka 12.45 med Emiren av Qatar.

RAS: Et annet bilde av situasjonen på Wall Street.
RAS: Et annet bilde av situasjonen på Wall Street. Vis mer