Meldte seg etter drap i Stockholm

Tre tenåringer meldte seg for politiet i går kveld etter knivdrapet på en 19 år gammel gutt torsdag. Ytterligere to sitter fengslet for hevndrapet fredag, mens en mistenkt fremdeles er på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 13 år gammel gutt fra Bagarmossen sør i Stockholm er mistenkt for å være den som påførte en 19 år gammel gutt et dødelig stikk i ryggen torsdag kveld. Sent i går kveld meldte han seg for politiet sammen med to kamerater som også er mistenkt for delaktighet i drapet. De to er født i 1986 og 1984.

Politiet tror at drapet på en 27 år gammel mann fredag var en ren hevn for drapet på 19-åringen torsdag kveld.

Tre menn er mistenkt for å stå bak dette drapet, som skjedde midt på lyse dagen i Stockholm. 27-åringen ble skutt i hodet mens han satt i en bil. Ytterliger to personer ble skadd i skytingen. To 22-åringer er fengslet etter dette drapet, mens en fremdeles er på frifot.

- Vi arbeider ut fra teorien om at det var hevn, sier kriminalsjef Lone Callias ved Söderortpolisen i Stockholm til nyhetsbyrået TT.

To familier bor midlertidig på hemmelig adresse etter drapene. Ifølge politiet kjenner familiene hverandre fra før, men tror krangelen som førte til de to drapene har dreid seg om få personer i de to familiene.

- De rammede familiene er selvfølgelig redde. De vil ikke ha hevn, men ønsker at konflikten skal tones ned, sier Callias.

HEVNDRAP: Politiet tror at drapet fredag var en hevnaksjon etter at en 19-åring ble drept kvelden før.