Meldte seg etter knivdrap i park

En 18 år gammel gutt er siktet for forsettlig drap etter at en 45 år gammel mann ble stukket i hjel med kniv i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo tidlig i går morges. 18-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- 18-åringen ga opplysninger til patruljen som pågrep ham på hans bopel på Grünerløkka. Disse opplysningene får oss til å tro at vi har rett mann, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.

Politiet fikk melding om drapet ved 06.20-tida. Flere vitner skal på avstand ha sett håndgemeng mellom offeret og en mann, og at offeret falt til bakken. En kvinne som var ute og luftet hunden sin, så raskt at mannen på bakken var skadet, og varslet politiet.

Rundt klokka 07.00 meldte 18-åringen seg på telefon, angivelig etter å ha snakket med sine foreldre.

Funnet kniv

Politiet var raskt på stedet med åstedsgranskere, som finkjemmet et større avgrenset område like ved en barnehage i flere timer. Politisperringene i parkområdet ved Grünerløkka i Oslo ble ikke fjernet før ved 11-tida søndag formiddag.

Politiet har funnet en kniv de mener er drapsvåpenet, men vil ikke opplyse hvor den ble funnet. 45-åringen skal ha blitt drept med flere knivstikk. Han blir obdusert i dag.

18-åringen er tidligere bøtelagt for blant annet brannstifting og narkotikabruk. Det 45-årige offeret regnes som en delvis hjemløs person, og skal til tider ha oppholdt seg i parken.

Drap tidligere

Politiet avhørte seks vitner til hendelsen i går, og påbegynte avhør av 18-åringen, men han valgte å avbryte avhøret etter kort tid for å konferere med sin advokat, Odd Kristian Johansen.

- Vi har ikke fått avhørt den siktede, og kan derfor ikke si noe om motivet for drapet, sier Abrahamsen.

Advokat Johansen hadde i går et møte med sin klient, og han bekrefter at 18-åringen erkjenner å ha vært involvert i situasjonen som førte til drapet, men 18-åringen erkjenner ikke straffskyld.

- Han er først og fremst fortvilet og nedbrutt, og forstår at det er en meget alvorlig situasjon. Han vil samarbeide med politiet, og samtykker til varetektsfengsling, sier Johansen til Dagbladet. Advokaten vil ikke gi detaljer om hva hans klient har sagt om hendelsen.

  • Natt til 23. august 1991 ble en 51 år gammel homofil mann drept med slag og spark av to 19 år gamle menn i Sofienbergparken. Parken er kjent som et møtested for homofile menn.
ÅSTEDET: Åstedsgranskere bruker en spesialstige for ikke å ødelegge tekniske spor på drapsstedet i Sofienbergparken i Oslo. Liket av 45-åringen ligger tildekket under teppet.