DREPT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse i politihuset i Oslo bilde av Geir Stene, som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo. Foto: Morten Holm / SCANPIX
DREPT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse i politihuset i Oslo bilde av Geir Stene, som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Meldte seg for drap - nekter straffskyld

19-åring siktet for drapet på Geir Stene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 19-åringen som er siktet for drapet på Geir Stene (48), erkjenner ikke straffskyld.

- Han erkjenner de faktiske forhold, at han forvoldte Stenes død. Men han erkjenner ikke straffansvar, sier advokat Eric Lindset til Dagbladet.no.

- Hva mener siktede selv hendte?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere av respekt for politiets etterforskning.

Trebarnsfaren Geir Stene ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i begynnelsen av februar i år.

I går kveld meldte 19-åringen seg for politiet og innrømmet å ha tatt livet av Stene. 19-åringen hadde fram til da status som vitne i saken.

- Han har blitt avhørt i litt over to timer i dag. Vi ønsket å få en fri tilståelse, og i avhøret i dag har han knyttet seg til leiligheten og åstedet og det som er skjedd, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

- Det foreligger ingen juridisk tilståelse, men han erkjenner å ha drept Steine. Det viktigste for oss var å få avklart at vi har riktig mann, sier Rohde.

19-åringen framstilles for varetektsfengslingsmøte i morgen.