Meldte seg frivillig som vitne til politiet

Etter avhøret satt mannen i 30-åra igjen som siktet for drapet på Lars Erik Flem Andersen (18).

OMGANGSVENNER: Drepte Lars Erik Flem Andersen (18) og den siktede i 30-åra beskrives som omgangsvenner. Den nå siktede personen møtte opp hos politiet i går som vitne i et ledd for å kartlegge omgangskretsen til avdøde. Mannen fikk ikke gå derfra igjen, og ble pågrepet og siktet etter vitneavhøret. Foto: FRANK KARLSEN
OMGANGSVENNER: Drepte Lars Erik Flem Andersen (18) og den siktede i 30-åra beskrives som omgangsvenner. Den nå siktede personen møtte opp hos politiet i går som vitne i et ledd for å kartlegge omgangskretsen til avdøde. Mannen fikk ikke gå derfra igjen, og ble pågrepet og siktet etter vitneavhøret. Foto: FRANK KARLSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


KONGSVINGER (Dagbladet): I 20.30-tida i går kveld ble en Kongsvinger-mann i 30-åra pågrepet og siktet for drapet på 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen.

18-åringen ble drept med flere stikk mot blant annet hodet av det som antas å være en kniv eller en skarpkantet gjenstand, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Drapsvåpenet er så langt ikke funnet.

Den siktede mannen ble pågrepet på politistasjonen i Kongsvinger etter at han hadde vært inne til vitneavhør i går.

- Han meldte seg som vitne til politiet frivillig. Det gjorde han fordi han var omgangsvenn med avdøde, sier advokat Christer Hedin til Dagbladet.

Han er oppnevnt som forsvarer for siktede. Ifølge forsvareren opplever siktede pågripelsen som tung.

- Dobbelt ille
- Han har det forferdelig og tar det tungt. Ikke bare har han blitt siktet for et drap, men han er siktet for å ha drept sin egen kamerat. Det blir dobbelt så ille. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen og mener han verken har vært på stedet eller i tidsrommet der avdøde ble funnet natt til søndag, sier Hedin.

Han ønsker ikke å kommentere om han har gitt noe etterprøvbart alibi til politiet.

NITIDIG ARBEID: Politiet har mye arbeid foran seg før de med 100 prosent sikkerhet kan fastslå at siktede er mannen som som drepte Lars Erik Flem Andersen. Foto: FRANK KARLSEN
NITIDIG ARBEID: Politiet har mye arbeid foran seg før de med 100 prosent sikkerhet kan fastslå at siktede er mannen som som drepte Lars Erik Flem Andersen. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Politiet baserer siktelsen på bakgrunn av en rekke omstendigheter som de ikke ønsker å kommentere ytterligere.

- Vi er på et tidlig stadie i etterforskningen og vi holder alle muligheter åpne. Det er ikke et hundre prosent sikkert at siktede er drapsmannen. Vi har masse arbeid foran oss som vil avgjøre dette, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til Dagbladet.

Jobber på navngitt adresse
Politiet i Kongsvinger og Kripos arbeider i ettermiddag på en navngitt adresse i byen.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva slags arbeid som gjøres på bopelen, men bekrefter at Kripos arbeider kun i byen med èn sak - nemlig med drapet på Flem Andersen.

I går gjorde politiet en rekke tekniske undersøkelser ved funnstedet som også antas å være åstedet for drapet. Teknikere gikk i gjennom nærliggende søppelkontainere og plukket sigarettsneiper fra området rundt. Dette er arbeid det vil ta lang tid å analysere.

- Vi er nødt til å snu hver stein i denne saken, slik at vi får så mye informasjon som mulig, sier Johnsen Dahl.

De første avhørene av siktede er ventet å skje i morgen. Eventuell fremstilling til varetektsfengsling skjer ikke før på torsdag.

DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat
DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat Vis mer