KJEMPER: Mulla Krekars forsvarer Brynjar Meling (t.v.) kjemper for å hindre at klienten blir tvangsplassert på Kyrksæterøra. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
KJEMPER: Mulla Krekars forsvarer Brynjar Meling (t.v.) kjemper for å hindre at klienten blir tvangsplassert på Kyrksæterøra. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

Meling: - Har skrevet ferdig Krekar-klagen

Den rettslige behandlingen kan skje allerede i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har nettopp skrevet ferdig klageskrivet. Nå er dokumentet til kvalitetssikring, sier advokat Brynjar Meling til Dagbladet.

Meling har de siste dagene jobbet på spreng for å forhindre at hans klient mulla Krekar (58) blir tvangsflyttet til trønderbygda Kyrksæterøra, i tråd med politiets pålegg. Tidligere i dag meldte Oslo tingrett at en behandling av klagen kan skje allerede i morgen.

På ukjent sted Krekar soner siste del av dommen han fikk for trusler mot Erna Solberg og tre kurdere. Han har sonet i Kongsvinger fengsel, men akkurat hvor han befinner seg nå, er uklart.

- Jeg venter på tilbakemelding fra politiet om dette, sier Meling.

- Vi kommenterer ikke detaljer rundt Krekars situasjon nå, opplyser Sølvi Glendrange, kommunikasjonsrådgiver ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Flere muligheter Hva som skjer med Krekar, er avhenging av flere ting, bl.a. hvorvidt Meling leverer et sivilt krav, en såkalt midlertidig forføyning, om at tvangsflyttingen utsettes - eller om han tar ut stevning om at vedtaket om flytting omgjøres.

I første tilfelle havner saken hos Oslo byfogdembete, i siste tilfelle havner den i den strafferettslige prosessen, på lik linje med et fengslingsmøte; saken blir da behandlet i Oslo tingrett.

- Jeg vil ikke utdype hvilken type dokument jeg har skrevet, sier Meling.

Oslo tinghus' kommunikasjonssjef Irene Ramm sier til NTB at domstolen er av oppfatningen at klagebehandlingen bør følge det strafferettslige sporet.

Allerede flyttet? Det er flere ulike scenarioer for Krekars skjebne. Dersom Melings klage gir såkalt oppsettende virkning, kan iverksettelsen av tvangsflyttingen utsettes til en kjennelse foreligger. Dersom kjennelsen må gjennom flere ankeinstanser, kan det ta sin tid.

Det kan også tenkes at politiet allerede har flyttet Krekar til et fengsel nærmere Kyrksæterøra, f.eks. Trondheim fengsel, i påvente av en avklaring. En tredje mulighet er at 58-åringen får lov til å bo med familien i Oslo til en avgjørelse er truffet.

Meling meddeler for øvrig at han har flyktet kontoret både i Oslo og Stavanger på grunn av trøkket rundt Krekar-saken.

- Det er journalister utenfor begge kontorene til enhver tid, sier han.