Meling: - Kan bevise Osmans uskyld

Opplysninger som kurdere i Norge sitter inne med, kan fjerne mistanken om at Osman Omar Osman skal ha drept sin egen kone, hevder advokat Brynjar Meling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag sendte advokaten brev til Utenriksdepartementet og til et politidistrikt i Norge hvor han ber politiet etterforske opplysninger som dreier seg om drapet på Marita Strøm.

- Jeg vil ikke fortelle hvilket politidistrikt jeg har gitt opplysningene til, men det finnes opplysninger her i Norge som klart sier at min klient er uskyldig, sier Meling til NTB.

Advokaten som er mest kjent for å ha vært mulla Krekars forsvarer, sier videre at han ikke stoler på etterforskningen som politiet i Sulaymaniya foretar etter at den 38 år gamle Namsos-kvinnen ble drept forrige lørdag.

Han hevder at hendelser i Sulaymaniya før Osman kom til Norge for sju år siden kan forklare det som er skjedd med barnefamilien som var på ferie i området.

- Dette er områder som blir styrt av ulike politiske grupperinger. Det er ikke sikkert at min klient får den objektive behandlingen han bør få som mistenkt, sier Meling.

(NTB)

ETTERFORSKES: Osman Omar Osman er siktet for drapet på kona Marita Strøm.