Meling blir eneste kvinne i budsjettforhandlingene

- Jeg tenker ikke så mye på det.

Siri A. Meling er eneste kvinne som deltar når budsjettforhandlingene starter på Stortinget tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX
Siri A. Meling er eneste kvinne som deltar når budsjettforhandlingene starter på Stortinget tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun én kvinne setter seg ned ved forhandlingsbordet når forhandlingene om Norges statsbudsjett starter på Stortinget tirsdag.

Det er bare Høyres Siri Meling fra finanskomiteen som er det kvinnelige innslaget når Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti starter forhandlingene om statsbudsjettet. De resterende elleve er menn, skriver Dagsavisen.

- Jeg tenker ikke så mye over at jeg er eneste kvinne forhandlingsrommet. Hvorfor det er slik, må du nesten utfordre de andre partiene på, sier Meling til avisen.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun gjerne skulle hatt flere kvinner i stortingsgruppa.

- Jeg er fortsatt litt snurt på velgerne som ikke valgte inn flere venstrefolk så vi kunne blitt flere damer, sier hun og legger til at hvis man ser på partilederne er bildet litt annerledes.

Budsjettforhandlerne skal etter planen være ferdige innen 10. november, men flere avisen har snakket med regner med at forhandlingene vil gå på overtid.

Uansett må de være ferdige innen 20. november. Da skal finanskomiteen avgi sin innstilling og Stortinget skal ha finansdebatt.

(NTB)