Meling: Greit å diskutere Eskil Pedersens Utøya-flukt

Det sier bistandsadvokaten Brynjar Meling, som representerer over 20 berørte i terrorsaken.

BØR DISKUTERE PEDERSENS ROLLE: AUF-leder Eskil Pedersen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
BØR DISKUTERE PEDERSENS ROLLE: AUF-leder Eskil Pedersen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har klienter som reagerer på fremstillingen som er gitt om at AUF er unisont når det gjelder holdninger til lederens rolle, særlig opp mot det som skjedde på Utøya 22. juli i fjor, sier Meling til VG.

Trine E. Aamodt, som mistet sin 19 år gamle sønn på Utøya, mener at Pedersen må gå av som AUF-leder. Hun trekker hans lederegenskaper i tvil og viser til at han var blant de første som ble evakuert fra øya.

En av de overlevende, Bjørn Ihler, har tidligere sagt at Pedersen ikke burde ha vært blant de første som dro fra øya.

Meling forteller at han har klienter som synes Arbeidernes Ungdomsfylking har vært for rask med å avfeie Aamodts og Ihlers argumenter.

- Jeg har klienter som mener det er legitimt å diskutere Eskil Pedersens innsats 22. juli. Det gjelder både opp mot Aamodts utspill om hans rolle som leder, og Ihlers uttalelser om den videre bruken av Utøya, sier Meling.

AUFs nestleder Åsmund Aukrust mener at AUFs planer om å ta i bruk Utøya igjen, har prøvd å ivareta mange hensyn. Han sier samtidig at AUF ikke kommer til å diskutere enkeltpersoners handlinger 22. juli i fjor.

- Eskil har stor tillit i hele AUF. Når han fronter Utøya-prosjektet gjør han det på vegne av organisasjonen, sier Aukrust.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer