Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meling håper på sannheten om NOKAS-ranet

Håper Jusuf Hani (28) skal avsløre.

TROR IKKE ALT ER PÅ BORDET: Advokat Brynjar Meling forsvarte dømte Dan Pettersen i NOKAS-rettssaken. Nå håper han Jusuf Hani kan bidra med ny informasjon som kan avsløre hemmeligheter om dødsranet. 
Foto: Jon Eeg / SCANPIX .
TROR IKKE ALT ER PÅ BORDET: Advokat Brynjar Meling forsvarte dømte Dan Pettersen i NOKAS-rettssaken. Nå håper han Jusuf Hani kan bidra med ny informasjon som kan avsløre hemmeligheter om dødsranet. Foto: Jon Eeg / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Pågripelsen av Jusuf Hani kan få konsekvenser for de dømte i NOKAS-saken, mener advokat Brynjar Meling. Forsvareren håper nå endelig å få fram hele sannheten om Nokas-ranet.
Meling, som forsvarte Dan Pettersen, mener vitneforklaringer fra sentrale aktører kan ha blitt påvirket av at Hani var på flukt da rettssaken pågikk.

— Jeg tror ikke hele sannheten har kommet fram. Jeg håper at vi skal få vite hva som faktisk skjedde, de enkeltes rolle og få et totalbilde som går opp, sier Meling.
Melings klient Dan Pettersen ble først dømt til 15 års fengsel, deretter ble straffen redusert til 8 år i lagmannsretten før Høyesterett ga den endelige dommen på 11 år. Han var ikke med på selve ranet, men ble dømt for medvirkning og for dødsfølgen.

— Han har fått en straff på lik linje med dem som utførte selve ranet. Skulle det bli en gjenopptakelse av saken, så er det klart at Jusuf Hanis forklaring kan få betydning, sier Meling.
NTB

SIKTET: Jusuf Hani (28) meldte seg selv mandag og er siktet for NOKAS-ranet. Foto: Politiet/Scanpix
SIKTET: Jusuf Hani (28) meldte seg selv mandag og er siktet for NOKAS-ranet. Foto: Politiet/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling