Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meling tok opp sexannonsering i sin prosedyre

Da forsvarer Brynjar Meling holdt sin prosedyre i voldtektssaken som ble avsluttet i Gulating lagmannsrett tirsdag, anførte han at sexannonsering burde vurderes opp mot straffeutmålingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De fornærmede sier at de drev denne virksomheten frivillig. Altså har de utsatt seg for en risiko. Det er et relevant erstatningsutmålingselement, sier advokat Brynjar Meling til Stavanger Aftenblad.

Juryen i lagmannsretten i Stavanger fant tirsdag ettermiddag en 42 år gammel svensk statsborger skyldig i åtte voldtekter. Store deler av juryens kjennelse ble imidlertid satt til side av fagdommerne, slik at det nå skal utmåles straff for bare to seksuelle overgrep.

Advokat Meling, som forsvarer 42-åringen, mener kvinnenes annonsering på nettstedet «Realescort» må vurderes i forbindelse med utmålingen av en eventuell oppreisningserstatning.

– De fornærmede har forklart at de har drevet med denne virksomheten frivillig. De har altså frivillig utsatt seg for en risiko, noe som er et relevant erstatningsutmålingselement uavhengig av om man liker det eller ikke, mener Meling.

I Stavanger tingrett ble 42-åringen dømt til å betale til sammen 1 million kroner i oppreisningserstatning til åtte fornærmede kvinner.

Advokat Verne Rege Nilssen, som er bistandsadvokat for to av kvinnene, stiller seg uforstående til Melings synspunkt.

– Det kan ikke være slik at en må tåle å bli voldtatt fordi en prostituerer seg. Du har ikke et mindre rettsvern selv om du selger seksuelle tjenester, mener hun. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!