I FRANKRIKE:  Det er fortsatt usikkert om Khalid Skah bli utlevert til Norge. Foto: Marius Husebø-Evensen / Dagbladet.
I FRANKRIKE: Det er fortsatt usikkert om Khalid Skah bli utlevert til Norge. Foto: Marius Husebø-Evensen / Dagbladet.Vis mer

Meling: Uklart om Skah blir utlevert til Norge

- Ikke helt opplagt at Norge får medhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er helt åpent om Khalid Skah blir utlevert til Norge, sier norskmarokkanerens advokat Brynjar Meling. Onsdag skal utleveringsbegjæringen behandles av en domstol i Paris.

- Det er i hvert fall ikke helt opplagt at Norge får medhold. Det er mye ved denne saken som burde vært undersøkt bedre, og det har tydeligvis også den franske domstolen en klar oppfatning av, sier Brynjar Meling til P4.

Han mener norske myndigheter har en svak sak. Da Dagbladet møtte Skah i Frankrike i fjor sommer, var han klar på at han ikke ønsker å reise til Norge.

Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst i Norge siden 2009. Da ble han siktet blant annet for vold og trusler mot sin ekskone, og å ha holdt tilbake deres felles barn i Marokko.

Etter at mora i 2009 fikk hjelp av to kommandosoldater til å bringe barna hjem til Norge, kom Skah angivelig med trusler mot daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker Skah for disse truslene, og disse forholdene er også en del av siktelsen mot ham.

Skah ble pågrepet av fransk politi i juni 2013 etter at norske myndigheter hadde begjært ham utlevert fra Frankrike. Utleveringssaken skulle opp for en domstol i Paris i desember, men ble utsatt til onsdag 19. februar fordi retten trengte flere opplysninger.

19. februar ble saken utsatt igjen til 2. april for at partene skulle få anledning til å sette seg inn i de nye dokumentene.

Skah har i mellomtiden hatt meldeplikt og utreisenekt fra Frankrike.

(Dagbladet/NTB)