Melissa (16) ble drept i mafiabombingen i Italia

- Du var en engel, skriver venner på minnegruppe på Facebook.

DREPT I MAFIAANGREP: Melissa Bassi (16) ble drept i bombangrepet mot skolen i Sør-Italia i dag. Foto: Privat
DREPT I MAFIAANGREP: Melissa Bassi (16) ble drept i bombangrepet mot skolen i Sør-Italia i dag. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16 år gamle Melissa Bassi har blitt bekreftet omkommet etter en eksplosjon på en skole i byen Brindisi i Sør-Italia i dag.

Bassi ble påført massive skader da sprengladningen gikk av klokken 7.45 ved yrkesskolen Francesca Morvillo Falcone og ble sendt til sykehus i ambulanse, men omkom kort tid etterpå.

- Du er en engel. Nå flyr du opp til himmelen, skriver en venn på hennes minnegruppe på Facebook.

- Hvil i fred. Du vil alltid være i våre hjerter, skriver en annen.

Flere skadet Legene ved sykehuset jobber på spreng med å redde livet til Veronica Capodieci, som er livstruende skadet. Flere andre er skadd og har fått varierende grader av brannsår i eksplosjonen.

Antallet er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold, men ifølge italienske medier er det snakk om åtte personer. Den døde og de skadde skal alle være elever ved skolen.

Da sprengladningen gikk av skal det ha oppstått full panikk, og i frykt for flere bomber ble alle de andre skolene i Drindisi evakuert.

Skjult melding fra mafiaen Bak bomba kan det ligge en skjult melding fra den lokale mafiagruppa Sacra Corona Unita, melder det italienske nyhetsbyrået AGI. Det er imidlertid ingen som har påtatt seg ansvaret.

Men det kom raskt fram at det kunne være bånd til mafiagruppen, og både politikere og politietterforskere skal jobbe med teorier om at det kan være en sammenheng mellom antimafia-protester og den lokale mafiaen.

Den rammede byen Brindisi var i ferd med å bli avholde et større antimafia-arrangement, i tillegg til en planlagt marsj for å protestere mot den organiserte kriminaliteten.

SKJULT MELDING: Bombeangrepet kan være en skjult melding fra den lokale mafiagruppa Sacra Corona Unita. Skolen har navn etter kona til den kjente dommeren Giovanni Falcone, som hadde en viktig rolle i kampen mot mafiaen. Foto: Reuters/ANSA/Scanpix
SKJULT MELDING: Bombeangrepet kan være en skjult melding fra den lokale mafiagruppa Sacra Corona Unita. Skolen har navn etter kona til den kjente dommeren Giovanni Falcone, som hadde en viktig rolle i kampen mot mafiaen. Foto: Reuters/ANSA/Scanpix Vis mer

- Dette er et angrep vi aldri har sett maken til fra den organiserte kriminaliteten, sier borgermester Cosimo Consales ifølge Sky News.

Skolen har fått sitt navn etter kona til den kjente dommeren Giovanni Falcone, som hadde en viktig rolle i kampen mot mafiaen. Dommeren, hans kone og tre livvakter ble drept 23. mai for 20 år siden da en bombe eksploderte på motorveien mellom Palermo internasjonale flyplass og sentrum av byen.

Den sicilianske mafiaen skal ha stått bak angrepet.

- For stor tilfeldighet - Skolens navn og den planlagte marsjen er en for stor tilfeldighet, sier borgermester Consales.

Det lokale parlamentsmedlemmet Alfredo Mantovano er mer tilbakeholden, men peker også på sammentreffet:

- Det foregår et antimafia-møte i byen for øyeblikket, med anklagere og representanter for rettssystemet, sier han.

EN DREPT, FLERE SKADD: Melissa Bassi (16) ble drept og flere andre skadd i eksplosjonen i Brindisi. Foto: AP Photo/Max Frigione/Scanpix
EN DREPT, FLERE SKADD: Melissa Bassi (16) ble drept og flere andre skadd i eksplosjonen i Brindisi. Foto: AP Photo/Max Frigione/Scanpix Vis mer