Melissa (19) og Michaella (20) hevder de ble truet til å frakte 11 kilo kokain

Pågrepet av politiet i Peru.

NARKOTATT: Irske Michaella McCollum Connolly (t.v) og skotske Melissa Reid, ble tatt med 11 kilo kokain i baggasjen. Foto: Reuters/NTB Scanpix
NARKOTATT: Irske Michaella McCollum Connolly (t.v) og skotske Melissa Reid, ble tatt med 11 kilo kokain i baggasjen. Foto: Reuters/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var da de to tenåringene skulle gå om bord på Air Europas flyvning fra Perus hovedstad Lima til Madrid i Spania at politiet gikk til aksjon.

Britiske Melissa Reid (19) og Michaella McCollum Connolly (20) fra Nord-Irland ble tatt med hele 11 kilo kokain - som har en estimert gateverdi på 1,5 millioner pund, ifølge Sky News. Det tilsvarer over 13,6 millioner kroner.

- Ble truet med våpen I en video av tenåringene rett etter pågripelsen publisert av lokalt politi  hevder de at de har blitt tvunget til å ta med bagasjen.

- Jeg ble tvunget til å ta med disse bagene, sier Reid.

Begge er tydelig preget og er ikke spesielt snakkesalige. Reid svarer imidlertid nei på spørsmål om de visste om bagasjen inneholdt narkotika.

Den irsk-amerikanske erkebiskopen Sean Walsh har besøkt de to tenåringene i politiets varetektsfengsel i Lima, og mener jentene ble tvunget til å smugle.

- De fortalte meg at det var en gruppe kolombianere som truet dem med våpen, sier Walsh til Sky News.

Han forteller at de ble holdt fanget en periode av gruppen før de ble tatt med til Marokko, før de igjen ble tatt med tilbake til Peru.

- Ble lokket med luksustur Lokalt politi hevder at de har erkjent narkotikasmuglingen.

- De innrømmet det uformelt til meg og de andre som gjorde pågripelsen på flyplassen. De har det bra men er åpenbart veldig bekymret for deres familier og hva framtiden bringer... som alle andre som er involvert i narkotikasmugling, sa major Manuel Siclla på en pressekonferanse i Lima, ifølge avisa Independent.

- Vi tar dette problemet svært alvorlig i Peru og domstolene er strenge på å håndheve loven, sier han videre.

Ifølge Independent skal etterforskere jobbe utfra en teori om at kvinnene ble rekruttert av kriminelle i Ibiza, der de skal ha jobbet i barer denne sommeren. Politiet tror kvinnene ble lovet en gratis luksusferie til Peru og 8000 pund i betaling i mot å smugle narkotikaen fra Peru til den spanske ferieøya Mallorca.

- Nekter skyld Familiene til de to kvinnene sier imidlertid at de ikke erkjenner skyld.

- Vi går gjennom et levende mareritt og har ikke sovet siden vi fant ut om pågripelsen, sier faren William Reid.

Han sier at det er helt utelukket at dattera har vært med på dette frivillig.

McCollums familie sier gjennom sine advokater at dattera har nektet straffskyld, melder BBC.

- Michaella har blitt avhørt av politiet og har nektet at hun har vært involvert i noen kriminell handling, sier familien i en uttalelse.

GJEMT I MAT: Politiet skal ha funnet 11 kilo kokain i embalasje for mat. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
GJEMT I MAT: Politiet skal ha funnet 11 kilo kokain i embalasje for mat. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer