Melissa (28) tiltalt for å ha voldtatt og drept Sandra (8)

Liket av jenta ble funnet i søndagsskolelærerens koffert.

KAN HAVNE PÅ DØDSCELLA: Melissa Huckaby (28) må svare for en svært alvorlig tiltale som blant annet omfatter bortføring, drap og voldtekt av en mindreårig, når saken hennes kommer opp for retten. Blir hun funnet skyldig, risikerer hun dødsstraff. Her fra fengslingsmøtet 14. april. Foto: PAUL SAKUMA/AP/SCANPIX
KAN HAVNE PÅ DØDSCELLA: Melissa Huckaby (28) må svare for en svært alvorlig tiltale som blant annet omfatter bortføring, drap og voldtekt av en mindreårig, når saken hennes kommer opp for retten. Blir hun funnet skyldig, risikerer hun dødsstraff. Her fra fengslingsmøtet 14. april. Foto: PAUL SAKUMA/AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tiltalen er omsider klar i en draps- og sedelighetssak California knapt har sett maken til:

Den 28-årige søndagsskolelæreren Melissa Huckaby er siktet for å ha bortført, voldtatt og drept åtteårige Sandra Cantu i april. Det kunngjorde en storjury i går, skriver MercuryNews.com.

Dermed er det klart at saken havner i retten. Huckaby brøt sammen i gråt da de svært alvorlige tiltalepunktene ble lest opp.

Forsvant fra bobilpark
Sandra, som bodde i en bobilpark i Tracy, en forstad til Stockton, ble sist sett i live 27. mars. Etter en storstilt leteaksjon ble liket av henne funnet 6. april, i en svart koffert som var dumpet i en demning i nærheten.

Fire dager etter, 10. april, ble Huckaby, som også bodde i bobilparken, arrestert. Samme dag hadde lokalavisa Tracy Press publisert et intervju med henne, der hun hevdet å være koffertens rettmessige eier, en historie som sto i strid med hennes tidligere vitnemål til politiet.

28-åringen er mor til Sandras femårige lekekamerat Madison, og er barnebarn av en profilert baptistprest fra området. Ifølge ubekreftede meldinger skal hun ha tatt livet av Sandra i bestefarens kirke, der hun arbeidet som søndagsskolelærer.

Risikerer dødsstraff
I tillegg til punktene som omfatter misbruket og drapet på Sandra, er hun også tiltalt for å ha dopet ned ei sjuårig jente og en 37-årig mann, i en sak som ikke er koblet til draps- og voldtektssaken.

Saken har skaket opp den amerikanske offentligheten; overgrep mot og drap på barn begått av kvinner er såpass sjeldent at mange nekter å tro at noe slikt faktisk kan ha skjedd.

Ifølge CBS News skal Huckaby ha prøvd å begå selvmord i dagene mellom drapet og pågripelsen. Blir 28-åringen funnet skyldig etter tiltalen, risikerer hun dødsstraff i henhold til delstatens lovverk.

Når selve rettssaken starter, er ikke kjent. Dommer Linda Lofthus har beordret Huckaby tilbake til retten 10. september, da det er forventet at advokaten hennes vil anke tiltalekjennelsen etter å ha lest det tykke rettsdokumentet.

MINNET: Drapet på Sandra Cantu (8) har skaket opp den amerikanske offentligheten, som delvis har vanskelig for å forestille seg hvordan en kvinne kan stå bak forbrytelsene hun er tiltalt for. Her fra en minnemarkering på hjemstedet Tracy i april, dagen etter at Sandra ble funnet. Foto: PAUL SAKUMA/AP/SCANPIX
MINNET: Drapet på Sandra Cantu (8) har skaket opp den amerikanske offentligheten, som delvis har vanskelig for å forestille seg hvordan en kvinne kan stå bak forbrytelsene hun er tiltalt for. Her fra en minnemarkering på hjemstedet Tracy i april, dagen etter at Sandra ble funnet. Foto: PAUL SAKUMA/AP/SCANPIX Vis mer