GIKK VIRALT: Melissa Gentz fikk massiv støtte etter at hun la ut bilder av skadene hun mener å ha fått etter å ha blitt banket opp av kjæresten. Foto: @melissalgentz på Instagram
GIKK VIRALT: Melissa Gentz fikk massiv støtte etter at hun la ut bilder av skadene hun mener å ha fått etter å ha blitt banket opp av kjæresten. Foto: @melissalgentz på InstagramVis mer

Melissa Gentz delte bilder av sitt forslåtte ansikt på Instagram

Melissas bilder av skadene gikk verden rundt. Nå blir hun saksøkt av kjæresten

Fikk massiv støtte, men kjærestens advokat mener det mangler bevis i saken.

22 år gamle Melissa Gentz anmeldte nylig ekskjæresten for volden han skal ha påført henne etter en krangel som skal ha funnet sted i parets leilighet 23. september.

Med anmeldelsen leverte hun inn bilder som viste de tydelige blåmerkene hun pådro seg, i tillegg til et lydopptak som skal være fra hendelsen.

Nyhetsnettstedet Globo har lagt ut lydopptaket, der man angivelig kan høre episoden der Gentz gråter, mens hennes daværende kjæreste roper:

- Du godtar ikke at jeg som mann dominerer over deg! Du tror du er mannen i forholdet, men det er du ikke! Du er kvinne, og du er nødt til å akseptere det!

Ifølge politirapporten skal mannen ha sparket kjæresten i ansiktet og ha forsøkt å kvele henne med beina. Gentz fortalte politiet at han skal ha slått henne i ansiktet, dratt henne i håret, og i tillegg slått henne med ei flaske.

Etter forklaringen ble ekskjæresten arrestert for voldshandlingene, og for å ha tuklet med vitnet i saken. Han erklærte seg ikke skyldig. To dager seinere ble han løslatt etter å ha betalt kausjon på 60 000 dollar, eller nesten en halv million norske kroner, og fått inndratt passet sitt, ifølge Tampa Bay Times.

Ville vise skadene

Samme dag som arrestasjonen fant sted, bestemte Gentz seg for å dele bilder av de store blåmerkene hun hadde i ansiktet, som hun hevder stammer fra mishandlingen, for sine 239 000 Instagram-følgere.

- Jeg vil ikke gjemme merkene som viser min historie, fordi INGEN kvinner skal føle skam eller skyld for å oppleve vold i sitt eget hjem, skriver hun i innlegget.

Innlegget gikk viralt i parets hjemland Brasil. En artikkel fra nyhetsnettstedet O Tempo som ble delt samme kveld, fikk raskt over en million delinger. En rekke medier omtalte hendelsen, og flere brasilianske kjendiser delte også Gentz' bilder med sine støtteerklæringer.

Varsler motsøksmål

Det likte eksen og hans familie dårlig. De mener det var Gentz som satt i gang krangelen den kvelden, og går nå til motsøksmål fordi hun delte bildene. Det skriver Daily Mail.

Hans advokat Larry McMillan skriver i en uttalelse at «det som har kommet fram i media, ikke er en presis beskrivelse av fakta og fysiske bevis i saken». Det skal blant annet ikke ha vært tegn til fysiske skader på Gentz' hals som kan bevise kvelningen, og at tiltaltes hender heller ikke viser tegn til at han kan ha slått noen.

I tillegg skal Gentz ha forklart at hun dyttet og prøvde å slå kjæresten i starten av krangelen.

Ifølge Tampa Bay Times studerer Gentz molekylærbiologi, men på grunn av skadene har hun blitt nødt til å sette studiene på vent ut semesteret. Hun forteller til nyhetsnettstedet at hun sliter med å betale for sykehusregningene uten forsikring.

For tiltalte er den økonomiske situasjonen en litt annen. Hans far eier en stor dagligvarekjede i Brasil, og familien er kjent som svært velstående. I rettsdokumentene skal Gentz ha beskrevet ham som «en multimillionær som har ressurser til å skade andre».

McMillan sier til Daily Mail at hans klient, i motsetning til Gentz, vil prøve sin sak i retten framfor i sosiale medier.

- Retten skal få avgjøre hva som egentlig skjedde den kvelden, og hva om skal gjøres med det. Vi er trygge på at han vil bli frikjent.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Gentz, men hun har ikke besvart våre henvendelser.