Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Melkekartongmillionæren er trukket

Gry Frantsen fra Bardufoss ble i dag en million kroner rikere, takket være at hun skylte, brettet og sendte inn en bunke melkekartonger til returkartong-lotteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøvernminister Guro Fjellanger trakk Gry Frantsens kartonger da hun i dag foretok trekningen av hovedgevinsten i Norsk Returkartongs lotteri.

 Siden april i år er det blitt sendt inn om lag 200 millioner kartonger til gjenvinning, og alle som har bidratt har vært med i trekningen om hovedgevinsten.

  I tillegg er det tidligere blitt trukket 30 vinnere som har fått 10 000 kroner hver og seks vinnere som har fått 100 000 kroner.

Nybakte foreldre

Miljøvernministeren har ikke selv vært med på lotteriet, men forsikrer at hun sender drikkekartongene sine inn til gjenvinning.

  Vinneren av lotteriet og hennes samboer er nybakte foreldre og holder samtidig på å bygge hus, så pengene skulle komme godt med.

30 pst økning

Norsk Returkartong er godt fornøyd med resultatet av innsamlingskampanjen.

  - Fra vi startet lotteriet og fram til i dag er antall innsamlede kartonger økt med over 30 prosent. Foreløpig blir om lag halvparten av alle drikkekartonger sendt inn til gjenvinning, mens målet vårt innen årets utløp er 60 prosent, sier administrerende direktør Sveinar Kildal i Norsk Returkartong AS.

 Han håper drikkekartongene fortsatt skal strømme inn til gjenvinningsanleggene, selv om milliongevinsten ikke lenger lokker i det fjerne:

  - Vi har klart å endre en del vaner, og håper at de som gjør denne miljøinnsatsen vil fortsette med det. Det lukter ikke så vondt som folk tror, og det er like enkelt å sende kartongene til gjenvinning som det er å kaste dem i søppelet, mener Kildal.

(NTB)

Hele Norges coronakart