Mellah nekter for legedrapet

Siktede Kamel Mellah hevder han ikke sto bak det brutale drapet på Stein Sjaastad i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han er gjort kjent med siktelsen og rettighetene sine, men stiller seg uforstående til siktelsen, sier seksjonsleder Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt. til Dagbladet.no.

Advokat Line Evensen kom i kveld til Oslo fra Trondheim for å bistå sin klient.

- Det blir opp til de to å finne ut hvordan de vil forholde seg til saken videre. Det kan bli avhør i kveld, eller vi kan måtte vente til fengslingsmøtet i morgen, sier Abrahamsen.

Kniver beslaglagt

Flere kniver er blant beslagene politiet gjorde etter at den antatte gjerningsmannen bak drapet på lege Stein Sjaastad ble pågrepet i går kveld. Da gjemte Mellah seg på en nabohybel, etter at bevæpnet politi tidligere på dagen hadde gjennomsøkt hans eget rom.

- Det er gjort en del beslag både på åstedet og i forbindelse med pågripelsen. Vi vet foreløpig ikke om stikkvåpenet som ble brukt er blant dem, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

Etter det Dagbladet.no forstår hadde ingen av knivene synlige blodspor eller andre indikasjoner på at de kan ha blitt brukt i angrepet.

Flere vitner

DRAMATISK: Drapet på legekontoret i Centrumsklinikken i Oslo utløste en massiv, væpnet politijakt på den algeriske asylsøkeren. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
DRAMATISK: Drapet på legekontoret i Centrumsklinikken i Oslo utløste en massiv, væpnet politijakt på den algeriske asylsøkeren. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Så langt er 8-9 vitner avhørt i saken.

- Dette dreier seg både om folk som var i selve området ved åstedet da det skjedde, og andre som har informasjon om siktede, opplyser Kristiansen.

Politiets hovedvitne er sekretæren til den drepte legen, som selv ble truet på livet av gjerningsmannen.

Mellah ble pågrepet på en hybel i Bjerke studenhjem i går kveld.

<B>FENGSLINGSMØTE I MORGEN</B>: Kamel Mellah (37) er siktet for å ha drept lege Stein Sjaastad med flere knivstikk i brystet og halsen på kontoret hans onsdag.