- Melle er habil

Karl Heinrik Melle kan gjennomgå Breivik-rapporten til Torgeir Husby.

- HABIL: Ifølge Den rettsmedisinske kommisjon er Karl Henrik Melle habil til å kunne lede arbeidet med gjennomgangen av Breivik-rapporten til Torgeir Husby.

Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet
- HABIL: Ifølge Den rettsmedisinske kommisjon er Karl Henrik Melle habil til å kunne lede arbeidet med gjennomgangen av Breivik-rapporten til Torgeir Husby. Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo tingrett har bedt om en redegjørelse fra Den rettsmedisinske kommisjon om hvorvidt Karl Heinrik Melle er habil til å kunne lede arbeidet av gjennomgangen av Breivik-rapporten til Torgeir Husby.

Ifølge NRK mener kommisjonen selv at Melle er habil til å lede arbeidet med gjennomgangen av rapporten.

Det er Den rettsmedisinske kommisjon som skal godkjenne, underkjenne eller komme med bemerkninger til Husby og Sørheims rapport.

Nå skal Oslo tingrett ta stilling til hva de har fått oversendt.

Oslo tingrett ba i går kommisjonen om en redegjørelse av hans habilitet etter at Aftenposten i går skrev om forholdet mellom Karl Heinrik Melle og Torgeir Husby. Avisa viser til et sitat Torgeir Husby ga til Dagbladet 24. januar 2009 i forbindelse med drapet på den spanske legen Joaquin Leal Bermudez.

Torgeir Husby var rettsoppnevnt sakkyndig i saken, og endret konklusjon om drapsmannens tilregnelighet etter at Karl Heinrik Melle ble trukket inn i saken.

- Jeg har selv jobbet på Brøset og Melle er en nær kollega og en av mine nærmeste venner. Da Melle kom med en grundigere redegjørelse, ble jeg overbevist og fant at jeg var enig med ham. Jeg har også snakket flere ganger med Melle om saken. Det ligger en kvalitet også i å kunne forandre mening, tenker jeg. Jeg fant det riktig å flagge min endrede konklusjon før ankesaken, sa Torgeir Husby til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer