Mellom 15 og 16 regnet det like mye som det vanligvis gjør på en måned på målestasjon i Oslo

I morgen kan uværet være over oss igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt advarte om at det kunne komme kraftig regnvær torsdag ettermiddag, og kraftig regnvær ble det.

Mellom klokka 15-16 registrerte de over 40 millimeter nedbør på målestasjonen på Blindern - nesten like mye nedbør som man normalt får i løpet av en måned, ifølge vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes.

- Det er så mye at vi faktisk først vurderte om det om det var noe galt med målingen. Vi var litt overrasket over at det kom så mye, forteller meteorologen til Dagbladet.

Kaos i Oslo Det kraftige uværet førte til noen intense timer i Oslo. På Loftsrud sør i byen kom mye av nedbøren som hagl, og det så kraftig at det førte til store trafikale problemer. Mange steder er det meldt om oversvømmelser. I T-baneunderganger både på Manglerud og Majorstua vasset folk i vann opp til knærne.

- Vi mottar nå mange meldinger om problemer omkring i byen som følge av store nedbørsmengder. Relevante etater jobber med å bistå, skrev politiet i Oslo til publikum via twitter i 16.30 tida.

TOK BARNET OG LØP:  Denne uheldige billisten måtte flykte fra bilen sør i Oslo, da han ble sittende fast i en vannansamling i en dump i veien. Foto: IDA PEDERSEN
TOK BARNET OG LØP: Denne uheldige billisten måtte flykte fra bilen sør i Oslo, da han ble sittende fast i en vannansamling i en dump i veien. Foto: IDA PEDERSEN Vis mer

Samtidig som himmelen åpnet seg i deler av byen, var det så godt som blå himmel andre deler av byen.

- Uværet har vært veldig lokalt. På Bygdøy, rett utenfor Oslo sentrum, var det bare 2,5 millimeter nedbør mellom klokka 15-16. På Bjørnholt i Oslo-marka var det heller nesten ikke noe nedbør. Vi kunne se her fra Blindern at det var blå himmel, forteller Moxnes.

Også områder i nærheten av hovedstaden, som Akershus har vært så godt som spart for regnet.

Mer uvær i morgen
Faren for kraftig uvær er imidlertid ikke over på Østlandet.

- Også i morgen kan det komme kraftige byger. Det skal litt til at de blir så kraftige som i dag, det er ikke så ofte det skjer to dager på rad, men forholdene ligger til rette for det, sier meteorologen.

Årsaken er ustabile luftmasser med varm og kald luft om hverandre over Østlandet.

- Det gjelder spesielt Oslo, Akershus, Telemark, Vestfold og Østfold. Også sør i Hedmark og Oppland er det en viss risiko. På Sørlandet og i fjellet er det ikke så ille, sier hun.

MORTENSRUD I ETTERMIDDAG:  Foto: John T. Pedersen
MORTENSRUD I ETTERMIDDAG: Foto: John T. Pedersen Vis mer