- Mellom 4 og 11 prosent muslimer i 2060

Ikke noe flertall i Norge, sier SSB om Steinar Lems påstand.

TROR IKKE Å FLERTALL MUSLIMER: Forsker i Statistisk sentralbyrå, Helge Brunborg, under et seminar hvor det ble presentert forskningsresultater fra studien av livsløp, generasjon og kjønn. Dette er en av de største studiene av demografi og levekår som er blitt gjort i Norge.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TROR IKKE Å FLERTALL MUSLIMER: Forsker i Statistisk sentralbyrå, Helge Brunborg, under et seminar hvor det ble presentert forskningsresultater fra studien av livsløp, generasjon og kjønn. Dette er en av de største studiene av demografi og levekår som er blitt gjort i Norge. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - SSB lager ikke framskrivninger av religion, heller ikke av muslimer, sier Helge Brunborg.

Han forsker på blant annet demografi i Statistisk Sentralbyrå (SSB).

I Dagbladet i dag hevder Steinar Lem at «Oslo snart får et flertall med ikke-vestlig bakgrunn, med stø kurs vil det samme kunne skje med hele landet i løpet av dette århundret». Han mener de fleste ikke-vestlige vil ha muslimsk bakgrunn, og at konsekvensene vil bli dramatiske.

Mellom 4 og 11 prosent- Men vi kan likevel resonnere rundt spørsmålet om hvor mange muslimer det er blant innvandrere, fortsetter Brunborg.

Han forklarer at i 2008 var det registrert 84 000 medlemmer av muslimske trossamfunn i Brønnøysundregistrene.

- Dette kan tolkes som en nedre grense for antall muslimer i Norge. Samtidig var det registrert 163 000 innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre med bakgrunn fra muslimske land.

Disse tallene utgjorde henholdsvis 18 og 36 prosent av antall innvandrere og deres barn født i Norge.

- Dersom disse andelene holder seg, vil muslimer i 2060 utgjøre mellom 4 og 11 prosent av folkemengden. Det er langt fra halvparten av folkemengden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.