Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mellom 40 og 56 ulver registrert i vinter

Ett helnorsk ulvekull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt i vinter er det registrert mellom 40 og 56 ulver i Norge.

Det viser den foreløpige statusrapporten for ulv i Skandinavia som Høgskolen i Hedmark har utarbeidet for Rovdata.

Forskerne har dokumentert ett helnorsk ulvekull i vinter. Kullet er født av ulveparet Fenris og Frøya som forrige vinter etablerte revir i Østmarka utenfor Oslo. I tillegg er det sannsynlig at det finnes to helnorske ulvekull i Hedmark.

Fire eller fem av ulvene er registrert i Aust-Agder og Telemark, utenfor forvaltningsområdet for ulv. Alle er hanner, og en av dem er skutt. Det er også påvist mellom en og tre ulver i Oppland og Buskerud, men det er usikkert om dette er de samme ulvene.

- Dette er noe videre sporing og DNA-analyser vil avklare, sier Petter Wabakken, prosjektansvarlig ved Høgskolen i Hedmark.

Han sier at registreringen av ulv så langt i vinter har vært hemmet av lite snø.

- Det har endelig lagt seg et sammenhengende snødekke over hele området med stasjonær ulv, og dette vil erfaringsmessig gi mange observasjoner og flere sporfunn, sier Wabakken.

Den endelige rapporten for ulv i Skandinavia i perioden 1. oktober til 28. februar vil bli publisert av Rovdata og Høgskolen i Hedmark til høsten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!