Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mellom 50 og 100 tonn pinnekjøtt fjernes fra butikkene

Kunder fant mugg.

TREKKER PINNEKJØTT: Nortura trekker tilbake et parti pinnekjøtt fra butikkene etter meldinger om mugg.
Arkivfoto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
TREKKER PINNEKJØTT: Nortura trekker tilbake et parti pinnekjøtt fra butikkene etter meldinger om mugg. Arkivfoto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nortura trekker tilbake et parti pinnekjøtt fordi det kan være mugg på kjøttet.

Noen kunder har meldt fra om at de har funnet mugg i noen pakker med pinnekjøtt. Ifølge Nortura er det trolig en feil i produksjonen som har ført til at posene ikke har vært helt tette og at det dermed er utviklet mugg.

Feilen gjelder pakker med 1 kilo pinnekjøtt fra Gilde, røkt eller urøkt, merket med LOT 104, opplyser Nortura i en pressemelding.

Pinnekjøttet er pakket på Tynset og solgt over hele landet. Mellom 50 og 100 tonn fjernes nå fra butikkhyllene, ifølge TV 2.

- Mugg er ikke farlig, men er selvsagt ikke noe man ønsker til årets viktigste måltid. For sikkerhets skyld ber vi folk ta en titt dersom de allerede har kjøpt det aktuelle pinnekjøttet. Det er jo kjedelig å oppdage noe galt etter at butikkene har stengt lille julaften og kjøttet skal legges i vann, sier konserndirektør Kjell S. Rakkenes.

(NTB)