Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mellom 50 og 70 bygninger har brent ned

Brannen er fortsatt ikke under kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet).  Brannsjef Hans Petter Haukø i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag forteller til Adressa.no at brannen har jevnet det meste med jorden i de to tettstedene Hasvåg og Småværet på halvøya Sørnesset.

- Det er mellom 50 og 70 bygninger som ligger i Hasvåg, og de fleste husene har brent ned, sier han til avisa.

Brannen er fortsatt er ikke under kontroll. Et brannhelikopter fra Hovedredningssentralen er på stedet, men det kan ikke brukes ennå grunnet kraftig vind, ifølge Trønder-Avisa.

Brannvesenets helikopter ankom Flatanger cirka klokka 09.00, og hadde da store problemer med å lande grunnet vinden, skriver avisa. Et Bell-helikopter fra Forsvaret er rekvirert og vil være på plass i 13-14-tida.

- Det er cirka 60 mann ute fra brannvesenet og Sivilforsvaret. Ut fra det jeg har fått av opplysninger fra stedet, så forsøker de nå å begrense brannen til halvøya der brannen brøt ut, slik at den ikke sprer seg videre. Det gjør man ved å flytte styrkene ned, og eventuelt ta i bruk ferskvann for å avgrense det, sier Ståle Ruud, brannsjef i Namsos og Fosnes, til Dagbladet.

Brannen brøt ut 22.30 mandag kveld i Uran-området på halvøya Sørnesset . På grunn av sterk vind og tørt vær har brannen spredd seg raskt. Politidirektoratet sendte ut en melding klokka 10 der de bekrefter at skogbrannen er ute av kontroll.

- Så langt er om lag 20 personer evakuert, og flere kan bli nødt til å evakuere om brannen beveger seg mot bebyggelse. Tirsdag morgen brant det i bygda Hasvåg og flammene truer bygda Småværet. Folk bør derfor være klare til å evakuere om det er nødvendig, oppfordrer Politidirektoratet.

Hele Norges coronakart