Meløy-drapet: Anker saken likevel

Drapsdømte Jørn-Are Andersen Sæle (28) har bestemt seg for å likevel anke dommen om overlagt drap på Linn Charlott Nesblom (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter at han ble dømt til fjorten års fengsel, uttalte Andersen Sæle at han ikke ville anke. Nå har han ombestemt seg.

- Han mener han skulle vært frifunnet for tiltalen om overlagt drap. Ved å anke dommen, slipper han usikkerheten i ettertid. Han mener det vil være dumt å sitte om fem år og være usikker på om han burde ha anket, sier 26-åringens advokat Nils Aga til Dagbladet :på nettet.

- Han er innforstått med at det i ankesaken kan gå begge veier. Men han regner muligheten for strengere straff som liten.

Grunnen til at Sæle ikke ville anke like etter at dommen falt, er ifølge Aga at 26-åringen ikke orket å gjennomgå belastningen ved flere runder i retten.

- Han var lettet over at han ikke ble ilagt sikring, og glad for å kunne se fremover. Når han nå har satt seg ned og tenkt på framtida, har han ikke hatt det godt. Han synes det er tungt å vite at det er hans skyld at Linn er død, sier Aga.

Linn Charlott Nesblom (16) ble drept med kniv på Halsa gjestegård i Meløy 6. november i fjor. Jørn-Are Andersen Sæle (28), hennes tidligere kjæreste, har erkjent at det var han som tok 16-åringens liv, men har nektet for at dette var planlagt. 3. april ble han dømt for overlagt drap.