Meløy-lensmann overflyttes

Lensmann Kjell Sahl er overflyttet til Bodø politistasjon. Sahl er mistenkt for å ha gitt falsk forklaring til Sefo og skal være ved Bodø politistasjon i seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lensmann Kjell Sahl skal stå til disposisjon for Bodø politistasjon i en seksmåneders-periode, sa politimester Bjørn Hareide i Bodø på en pressekonferanse i dag.

I tillegg er lensmannsførstebetjent Edgar Skorbakk tatt ut av ordinær tjeneste og satt inn i dagtjeneste.

Politiets særskilte etterforskningsorgan (Sefo) i Nordland gransket tidligere om de to politimennene hadde begått en straffbar handling da de unnlot å etterforske en anmeldelse fra Meløy-jenta Charlott Nesblom (16). Nesblom ble senere drept av mannen hun hadde anmeldt for trusler.

Sefo henla saken, men mener imidlertid at en av to tjenestemenn ved lensmannskontoret har snakket usant, men at det er umulig å klargjøre hvem.

- Med en slik uttalelse fra Sefo ble det etter kort tid ganske umulig å gjenskape tilliten mellom det lokale politi og lokalbefolkningen uten å gjøre noe helt spesielt. Derfor kom vi til at vi måtte gjøre omfattende endringer av polititjenesten i Meløy, sier politimester Hareide.Lensmann Kjell Sahl ble etterforsket, men statsadvokaten henla saken. denne saken ble anket til riksadvokaten, som endelig skal avgjøre påtalespørsmålet.

FLYTTET: Meløy-lensmann Kjell Sahl er flyttet til Bodø mens saken mot ham etterforskes.