Meløy-vitne angrepet med kniv

En 18 år gammel jente som i morgen skal vitne i Meløy-saken, ble i helgen overfalt, angrepet med kniv og truet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta var på konsert på Glomfjord Hotell i Meløy da hun ble angrepet av en ukjent mann. Ved den ubetjente garderoben skal mannen ha overrasket jenta bakfra og lagt armen rundt halsen hennes.

- Vær forsiktig

Med kniven mot ansiktet skal han ha sagt at hun måtte være forsiktig med hva hun sier i retten. I følge jentas forklaring til politiet snakket mannen nordlands-dialekt.

Deretter skal mannen ha kuttet jenta to ganger i kinnet før han forsvant.

Han ga klar beskjed om at hun ikke måtte finne på å snu seg etter han. Derfor har ikke politiet fått noe signalement av mannen.

- Det var omlag 130 gjester på hotellet denne kvelden, og vi etterlyser alle vitner som kan ha sett noe av interesse for saken, sier politiførstebetjent Trond Smalås til Dagbladet :på nettet.

Ukjent gjerningsmann

En vakt på hotellet oppdaget blodet som jenta forsøkte å skjule med tørkepapir. Sårene i ansiktet ble sydd av lege på Ørnes samme natt, og grytidlig søndag morgen anmeldte jenta forholdet til politiet.

- Politiet ser veldig alvorlig på saken. Hvis vi har en ukjent gjerningsmann som går rundt med kniv, så er det en svært alvorlig sak, sier Smalås.

Han vil ikke konkludere med at kniv-angrepet skjedde som en følge av at jenta skal vitne i retten i morgen, men vil heller ikke utelukke det.

- Skremmende

Den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæles forsvarer reagerer med forferdelse på angrepet på jenta som sto på hans vitneliste.

- Det er skremmende, men jeg håper den som forsøkte å stanse henne fra å vitne ikke lykkes. Jeg hadde aldri trodd dette skulle skje i forbindelse med en norsk rettssak, sier advokat Nils Aga.