Meløy-vitne forklarte seg for åpen rett

Den 18 år gamle jenta som ble kuttet med kniv natt til søndag, ba ikke om at retten måtte lukkes da hun i dag vitnet i Meløy-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta har nettopp avsluttet sitt vitnemål i drapssaken mot Jørn-Are Andersen Sæle i Salten herredsrett. Hun sto på forsvarer Nils Agas vitneliste, men ba ikke gjennom Aga om at retten måtte lukkes.

Glomfjord-jenta snakket både om sitt kjennskap til den drapstiltalte 28-åringen, og om episoden hun ble utsatt for på Glomfjord hotell i helga.

Hun spiller ikke noen viktig rolle i rettssaken, men ble likevel angrepet med kniv og truet natt til søndag. En ukjent person ba henne være forsiktig med hva hun skulle si i retten, før han kuttet henne to ganger i kinnet med kniven.

Jenta begynte å gråte da hun ble bedt om å forklare seg om overfallet, men klarte etterhvert å gi retten et bilde av hendelsen.

Selve drapet på Linn Charlott Nesblom hadde hun ingen befatning med. Den 18 år gamle jenta forklarte seg kun om en episode fra mai i fjor der Sæle skal ha utøvd vold mot en annen person. Hennes vitnemål gikk ikke i favør av Sæle, slik den som angrep henne kanskje trodde det ville gjøre.

Dagbladet :på nettet følger rettssaken.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no