Meløy-vitne påførte seg selv knivkutt

Den 19 år gamle jenta som hevdet å ha blitt truet og kuttet med kniv i forbindelse med den såkalte Meløy-saken, har overfor politiet erklært at hun selv påførte seg skadene i ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet oppfatter situasjonen som avklart. Det skal ikke ha vært andre personer involvert i hendelsen, opplyser politimester Bjørn Hareide i Bodø til NTB.

Den unge kvinnen var innkalt som vitne i straffesaken mot den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle. Hun kunne ikke gi noen forklaring på hvem som skulle ha utført overfallet, men jenta satte selv hendelsen i sammenheng med at hun skulle vitne i drapssaken noen dager senere.

I et avhør i går, trakk hun tilbake sin tidligere forklaring og erkjente at hun selv hadde påført seg knivstikkene under høyre øye.

Ifølge politimester Bjørn Hareide vil ikke jenta gi noen nærmere forklaring på hvorfor hun har anmeldt en straffbar handling som ikke har funnet sted.

- Det blir nå opprettet egen straffesak mot kvinnen, og saken vil bli påtalemessig avgjort relativt raskt, sier politimester Hareide.

(NTB)