Meltveit Kleppa lover hjelp fra staten

Så skogbrannområdet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I nesten en uke herjet det som ble Norges største skogbrann i moderne tid over Froland kommune.

Tidligere i dag uttalte Froland-ordfører Sigmund Pedersen til Dagbladet.no at staten burde ta hele regninga, og mer til.

I ettermiddag møtte kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa representanter fra fylkeskommune, kommune og brannvesen.

Ifølge statsråden jobber partene mot et spleiselag.

- Vi ble enige om at det kommunale tjenestetilbudet skal opprettholdes. Det jobbes mot et spleiselag, og staten skal inn med ekstraordinære midler både til nåværende og fremtidige utgifter, sier Kleppa til Dagbladet.no.

- Du har tidligere uttalt at staten skal gå inn med minst brorparten av kostnadene?

- Det står jeg fortsatt ved, sier hun.

Samtidig avviser kommunalminsteren anslagene gjort av NTB og Agderposten, hvor kostnadene etter brannen har blitt anslått til 60 og 100 millioner kroner.

SÅ SKOGBRANNOMRÅDET: Sammen med Froland-ordfører Sigmund Pedersen fikk kommunalministeren se skogbrannområdet fra lufta. Det gjorde inntrykk. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
SÅ SKOGBRANNOMRÅDET: Sammen med Froland-ordfører Sigmund Pedersen fikk kommunalministeren se skogbrannområdet fra lufta. Det gjorde inntrykk. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

Så ille er det ikke, ifølge statsråden.

- Kostnadene er fortsatt ikke kjent, men det er ikke snakk om verken 60 eller 100 millioner, slik det har versert tidligere. Fylkesmannen skal hjelpe kommunen med å få en oversikt over kostnadene, sier Kleppa, som fikk se skogbrannområdet fra helikopter.

Det gjorde inntrykk på ministeren.

- Det var en sterk opplevelse å farte i helikopter over området. Jeg fikk en voldsom uro i kroppen. Det skulle veldig lite til før det hadde gått mye verre, sier Kleppa.

Meltveit Kleppa lover hjelp fra staten