...men Aker-pasient Rasmuss frykter elitesykehus

- Jeg vil heller være sikker på at jeg får god behandling på nærmeste lokalsykehus enn å risikere et poengsystem som skaper elitesykehus, sier Aker-pasient Rasmuss Haraldsen (30).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Haraldsen ligger for tida med nyoperert, godt gipset høyrelegg på Aker universitetssykehus i Oslo. Han har lite til overs for å gi sykehusene karakterer.

- Bruk heller pengene til å pusse opp sykehusene og skaffe flere pleiere, enn å lage enda et nytt system som er dyrt å drive, er 30-åringens melding til helseministeren.

Verken Haraldsen eller romkameraten Thor Andreas Kraft (29) var klar over at de allerede har rett til fritt sykehusvalg, før Dagbladet kom på sykebesøk i går. De er nok ikke de eneste.

Tall fra MMI viser at bare åtte prosent benytter seg av tilbudet. Kraft synes imidlertid ordningen straks blir mer interessant hvis rankingen blir basert på mer enn ventelister.

- Denne gangen har jeg «bare» brukket armen, men hvis jeg får en alvorligere diagnose, som for eksempel kreft, vil jeg foretrekke å måle kvalitet før jeg velger hvilket sykehus som skal behandle meg, sier 29-åringen.

Både Kraft og Haraldsen synes at flinke sykepleiere og kompetente leger er viktigere enn korte ventetider og kort reise til sykehuset.

- Ellers teller lokaler og utstyr en del. Jeg har vært en hyppig gjest på legevakta, og sett hvordan alt forfaller. Da jeg havnet her på Aker, var den første senga jeg fikk ødelagt, poengterer Haraldsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer