Men Anne Lise var ikke død...

«Meldt død 29.9.2000» var beskjeden Anne Lise Ivan (72) fra Larvik fikk da hun i går åpnet årsoppgaven fra Verdipapirsentralen. Hun er ikke alene. I alt 115000 har fått den samme dødsmeldingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg leste at jeg var avgått ved døden 29. september i fjor, og ble selvfølgelig overrasket. Jeg måtte lese det to ganger, og spurte mannen min om han hadde meldt fra, men det hadde han naturligvis ikke. Det er jo litt makabert, sier Anne Lise Ivan.

- Bør ikke skje

Feilen står i årsoppgaven som hun fikk fra Verdipapirsentralen i går. I lista av opplysninger om fødselsdato, kontonummer og statsborgerskap som sendes videre til skattemyndighetene, var feltet «meldt død» også fylt ut.

- Det er selvfølgelig en glipp. Men slikt bør ikke skje. Jeg er litt irritert over manglende kvalitetssikring. Man forventer jo vanligvis at slike opplysninger er riktige, sier hun.

Ektemannen Pål Ivan ringte umiddelbart til banken og fikk vite at kona ikke var den eneste som hadde fått meldingen.

- En programfeil gjorde at maskinen som skriver ut års-oppgavene feilaktig fortsatte å fylle ut feltet «meldt død», opplyser informasjonssjef Tor Andresen i Verdipapirsentralen.

Men før feilen ble oppdaget, var brevene sendt ut til hele 115000 mennesker, som alle har fått vite at de er meldt døde på et tidspunkt i fjor.

Beklager

Kreditkassen, som er kontofører for mange aksjeeiere, fikk i går en rekke henvendelser fra folk som lurte på hva dette betydde. Men feilen lå altså hos Verdipapirsentralen.

- Det er ubehagelig å motta slikt. Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd, og vil skrive til alle berørte, sier Tor Andresen.

Han sier at feilen er rettet, og at de har satt i gang ekstra kontrollrutiner for å unngå at det skjer igjen.

<B>HØYST LEVENDE:</B> Anne Lise Ivan 872) og ektemannen Pål Ivan måtte lese brevet fra Verdipapirsentralen to ganger. Der sto det at Anne Lise var meldt død i fjor. - Jeg ble selvfølgelig overrasket, sier hun.